posjeta ambasadora Maslenikova07082024Предсједник Општине Херцег-Нови, Стеван Катић са сарадницима примио је данас у опроштајну посјету, амбасадора Руске федерације у Црној Гори, Владислава Масленикова. Пријему у Кући нобеловца Ива Андрића присуствовали су и предсједник Скупштине општине, Иван Отовић и потпредсједник Општине, Мирко Мустур.

Током састанка сумирани су резултати веома успјешне петогодишње сарадње, казао је амбасадор Маслеников.

„Прије свега, имали смо добру културну сарадњу, а данас смо говорили и о одређеним будућим пројектима које могу наставити са новим амбасадором“, казао је Маслеников захваљујући Херцег-Новом на сарадњи.

Предсједник Катић је потврдио да је сарадња била на веома високом нивоу током мандата амбасадора Масленикова.

„Велики број умјетника је наступио у Херцег-Новом, имали смо посјету руске делегације из више градова међу којима је Санкт Петербург и Рибинск, са којим смо потписали споразум о сарадњи. Мислим да је сарадња свих ових година била на високом нивоу и надам се да ћемо тако и наставити. Захваљујем се амбасадору што је био у Херцег-Новом на свечаностима и манифестацијама од значаја за наш град као што су Дан града, Празник мимозе и друге. Цијенимо његову посвећеност и љубав према Херцег-Новом у којем је дочекан широм отворених руку и увијек ће бити добродошао“, казао је Катић.

Обострана тежња је да сарадња и у наредном периоду буде настављена на истом нивоу и проширена на више поља.