Naslovna20102021У Општини Херцег Нови данас је уприличен састанак са  директорицама четири основне, средње мјешовите и музичке школе у Херцег Новом: Татјаном Крстајић, Маром Вујиновић, Снежаном Мирковић, Наташом Франић, Љиљаном Карановић и Нивес Ненадовић.

Састанак је био прилика да се предсједник Стеван Катић и сарадници упознају са плановима и предлозима нових руководилаца васпитно-образованих установа, као и да позову на наставак добре сарадње и охрабре иницијативе које имају за циљ унапријеђење услова за боравак и рад ђака. Поручено је да ће локална управа и у наредном периоду бити подршка и партнер новским школама.

Директорице су информисане о актуелностима у вези реконструкцијом школе у Србини, за коју је у току тендер за израду главног пројекта, као и о изградњи школе у Игалу, за коју је одређена локација. Поручено је да је ријеч о пројектима који су од изузетног значаја за град и за чију реализацију се локална управа снажно залаже.
Договорена је блиска сарадња у циљу реализације Локалног акционог плана за борбу против вршњачког насиља, чији детаљи ће бити предмет разговора у наредном периоду.
Посебно је истакнут партнерски однос школа и мјесних заједница, за који је оцијењено да је од изузетног значаја за обје стране.
Како се могло чути, Општина је и у протеклом периоду помагала уређење, санацију и опремање објеката, одлазак ђака на такмичења, штампање школских листова, обезбјеђивала превоз за ђаке из удаљених насеља, организовала различите едукативне програме, увела систем подршке талентованим ученицима и награђивала најуспјешније. Истакнуто је да ће ова добра пракса бити настављена, јер је подршка васпитно-образовним установама у најбољем интересу свих грађана Херцег Новог.