Nas25102021Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови донирао је десет рачунара СМШ „Иван Горан Ковачић“ како би створили боље услове за рад и образовање ученика, али и рад наставника.

На апел директорице новске средње школе Љиљане Карановић да ученици раде на технички застарјелим рачунарима и да им је на тај начин онемогућено да постигну наставне циљеве, Општина Херцег Нови је у кратком периоду реаговала и донирала потребне рачунаре, казала је секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало.

-Ово је мали корак, али велики за средњу школу. Ријеч је о донацији рачунара који ће доприњети да дјеца унаприједе информатичка знања. Настављамо са добром праксом – сарадњом са управама свих васпитно-образовних установа са територије херцегновске општине, казала је Замбелић Пиштало.

Задовољство добром сарадњом са Општином Херцег Нови исказала је директорица школе Љиљана Карановић и истакла да је веома значајно што имају вољу да чују потребе и проблеме и да их заиста покушају ријешити.

-Са радошћу можемо да кажемо да смо добили рачунаре. Задовољство је обострано, са једне стране Општине Херцег Нови, односно Секретаријата за културу и образовање, са друге ученика и запослених СМШ „Иван Горан Ковачић“. Добили смо десет рачунара и то ће свакако побољшати квалитет наставе. Овим се не рјешава проблем у потпуности, али је за почетак веома значајна помоћ, казала је Карановић.

Секретарка Замбелић Пиштало казала је да треба радити на побољшању услова у којима ученици стичу знања, односно просвјетни радници раде. Објаснила је да се труде да увијек реагују брзо, те да има доста проблема које треба рјешавати.

-Неки су заиста велики и не можемо их рјешавати без подршке ресорног министарства, али уз синхронизовану активност и добру комуникацију вјерујем да предстоје неки бољи дани за све васпитно-образовне јединице, а посебно за средњу школу у којој има доста инфраструктурних радова које треба обавити у наредном периоду, казала је Замбелић-Пиштало.

Информатички кабинет данас су посјетили и потредсједник Општине Херцег Нови, Мирко Мустур и директор Агенције за изградњу и развој Херцег Новог, Александар Ковачевић, који су дјеци пожељели успјешан рад уз помоћ нове рачунарске опреме.