nas30122021Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић уручио је признања за несебично залагање и предузете активности у циљу заштите сигурности грађана Херцег Новог и свих гостију који долазе у наш град Данијели Рајевић (Станица криминалистичке полиције Херцег Нови) и Радошу Ашанину (Станица полиције Херцег Нови).

Тим поводом данас је организован састанак са представницима Центра безбједности Херцег Нови којем су, поред добитника признања, присуствовали начелник Предраг Жижић, командир Љубиша Ровчанин, руководилац Станице криминалистике Митар Тадић, потпредсједник Општине Мирко Мустур и Главни администратор Ненад Ђорђевић.

Интензивним радом и сарадњом са грађанима и гостима Херцег Новог, службеници Рајевић и Ашанин су током последњих неколико година предузели све мјере и радње из своје надлежности како би стање безбједности у области криминалитета, јавног реда и мира и безбједности саобраћаја било подигнуто на виши ниво, поручено је на састанку.

Општина је признања службеницима који су се истакли у обављању полицијских послова у претходној години додијелила на основу предлога Центра безбједности Херцег Нови.

Предсједник Катић истакао је задовљство данашњим пријемом за службенике полиције који су се ове године истакли као најбољи.

-Желим да се захвалим начелнику Жижићу и награђенима који су све вријеме пружали несебичну подршку свим грађанима. Центар безбједности обавља један озбиљан посао како би заштитили све грађане Херцег Новог од појава која су се на жалост дешавале у претходном периоду. Заслугом ЦБХН безбједносна ситуација у граду је на високом нивоу, на чему им се посебно захваљујем, поручио је предсједник.

-У наредном периоду ћемо наставити са добром сарадњом, јер је пуно ствари које нас повезују на дневном нивоу. Већ од јануара ћемо интензивирати наше састанке када је у питању припрема за наредну туристичку сезону у свим сегментима из области дјеловања припадника ЦБХН, нагласио је Катић.

Начелник Центра безбједности Херцег Нови, Предраг Жижић, захвалио се на данашњем пријему и урученим признањима, те истакао да се добра сарадња током последње године посебно огледала кроз заједнички рад у оквиру Координационог тијела за припрему и праћење туристичке сезоне и Општинског тима за заштиту и спашавање, као и кроз заједничке контроле у објектима и на терену са Службом комуналне полиције и Службом за инспекцијске послове.

-Сарадња и заједничке активности са општинским органима ће бити настављени и у наредној години, у циљу личне и имовинске сигурности свих грађана Херцег Новог и гостију, поручио је Жижић.