NSL20092022Министар просвјете Миомир Војиновић боравио је данас у посјети Херцег Новом, током које се састао са предсједником Општине, Стеваном Катићем, потпредсједником Мирком Мустуром, секретарком за културу и образовање, Аном Замбелић Пиштало и в.д. секретарком за локалну самоуправу, Весном Самарџић.

Главна тема састанка била је изградња школе у Игалу, као пројекат за који постоји сагласност да мора бити што хитније рјешаван јер је од највећег значаја за побољшање стања васпитно-образовног система, саопштено је након састанка.
„Искористио сам данашњи састанак да обећам да ћу колико је на наредној сједници Владе видјети гдје је дошло до застоја, имајући у виду оно што је Предсједник рекао, а то је значај изградње ове школе и, са друге стране, непостојање било каквих баријера да се у најскорије вријеме отпочне са радом“, казао је министар Војиновић.
Он је поручио да ће Министарство просвјете завршити све оно што је њихов дио обавеза, те да ће, у сарадњи са локалном управом, „као озбиљни и одговорни људи ићи у сусрет рјешавању актуелних проблема и тема“ у овој области.
„Главни предмет разговора када је у питању општина Херцег Нови било је упознавање са градњом школе у Игалу, односно са документацијом која треба да буде завршена када је у питању доношење одлуке о општем интересу за градњу школе у Игалу“, рекао је Катић.
Sastanak200922Тема разговора био је и наставак активности на пројекту реконструкције школе у Србини, за коју је у току израда пројектне документације, као и реконструкција палате Буровина.
„Када је у питању палата Буровина, та зграда је одавно зрела за реконструкцију. Ми смо у неком претходном периоду покренули иницијативу да се она да на управљање Општини Херцег Нови, с обзиром да је ту некада боравило Херцегновско позориште, и да је ми искористимо као будућу институцију за развој културе у Херцег Новом, јер се она наслања на ту причу“, навео је Катић.
Он се захвалио Министарству просвјете на доброј сарадњи у претходном периоду, те изразио увјерење да ће бројна питања бити рјешавана заједничким залагањем, а на добробит грађана Херцег Новог.
Представници локалне управе упознали су Министра са бројним активностима које Општина Херцег Нови реализује у циљу побољшања услова за боравак и рад дјеце у васпитно-образовним установама на територији града.
У оквиру данашње посјете, министар Војиновић је обишао и Основну школу „Илија Кишић“ и вртић „Наша радост“, гдје је са управама разговарао о изазовима са којима се те васпитно-просвјетне установе суочавају у свом раду, те могућностима да им ресорно министарство помогне у превазилажењу проблема и побољшању услова за рад.