29092022Предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић одржао је данас састанак са директором Управе за капиталне пројекте Есмином Бећовићем, у оквиру којег је разговарано о започетим капиталним пројектима на територији нашег града, као и оним чија ће реализација тек услиједити.

Између осталих, разговарано је о пројектима: регулације бујичног потока Немила у Мељинама, изградње надземне пасареле у Бијелој, израдw Идејног рјешења и Главног пројекта реконструкције објекта Задужбина породице Бошковић-Ђуровић-Лакетић у насељу Србина, изградње канализационе мреже Кутско поље и заштите водоизворишта Опачица, изградње путног правца Монте Росе, изградње панорамске гондоле Игало-Илиница, изградње саобраћајнице-секундарне путне мреже за потребе аутобуске станице у насељу Баре-Игало, изградње водоводне мреже на Луштици, изградње и опремања вртића „Наша радост“ на Савини, санације пута Крушевице-Врбањ-Орјен, израде Главног пројекта заобилазнице око Херцег Новог од Суторине до Зеленике, реконструкције спортског базена спортског дијела објекта ИИ фазе Института „Др Симо Милошевић“, санације подручног одјељења у Суторини ОШ „Дашо Павичић“, адаптације крова фискултурне сале СМШ „Иван Горан Ковачић“, реконструкције Канли куле, изградње санитарне депоније „Дубоки до“, завршетку радова на постројењу за прераду отпадних вода, доградње Дневног центра за дјецу и младе са сметњама и тешкоћама у развоју, као и изградње основне школе у Игалу.
29092022aКако је након састанка истакао предсједник Катић, разматрани су сви пројекти који су у фази реализације или тек треба да се реализују, а који се налазе у Буџету државе Црне Горе за 2022. годину. Он је додао и да ће Општина током наредних седмицу до двије расписати два тендера – за изградњу аутобуске станице и за Шеталиште Пет Даница у Игалу.
-Такође, када је у питању израда пројектне документације за заобилазницу око Херцег Новог, ускоро ће се одабрати пројектант, а врло брзо ћемо имати и одлуку о извођачу радова за изградњу водовода на Луштици. Ради се о заиста великим пројектима који ће бити реализовани у наредном периоду и за које је завршена тендерска процедура, нагласио је предсједник Катић.
Предсједник се осврнуо и на данас усвојену Одлуку Владе о изградњи школе у Игалу, што представља предуслов за улазак у даљу процедуру.
-Када званично добијемо ту Одлуку, расписаћемо конкурс за идејно рјешење школе у Игалу, након тога и за израду пројекте документације, па послије тога за извођача радова. Имаћемо ту и експропријацију земљишта. То су ствари које ћемо морати завршити, али идемо ка томе да Игало коначно добије школу, послије 50 година чекања, нагласио је Катић.
Према ријечима Бећовића, Херцег Нови ће за коју годину бити један од најразвијених градова у Црној Гори.
–Неки од пројеката су при крају у реализацији, неки ће ускоро бити започети. Драго ми је да ће Херцег Нови за коју годину бити један од најразвијенијих градова у Црној Гори. До сада смо имали добру комуникацију, као и сада од кад сам ја на челу Управе за капиталне пројекте, тако да мислим да ће се Херцег Нови сваким даном све више развијати, истакао је Бећовић и гарантовао да ће сви пројекти бити реализовани када се испуне потребни услови.
До краја године би требало да буде комплетирана документација за школу у Игалу, како би што прије била започета изградња, закључио је Бећовић.
Састанку су присуствовали и потпредсједници Општине, Мирко Мустур и Милош Коњевић, секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић, секретар за туризам, економски развој и инвестиције Ненад Витомировић и Владана Кундачина испред Агенције за изградњу и развој Херцег Новог.