nsl071022У част Дана општине у Херцег Новом ће од 14. до 30. октобра бити организовано двадесет културних и спортских програма, а на дан празника, 28. октобра свечана сједница Скупштине општине Херцег Нови.

Припремљени су књижевни програми, концерти, представа, изложбе, спортски и програми за дјецу.
Научни скуп „Десанка Максимовић, завјештање срца између земље, неба и мора“ биће одржан 14. и 15. октобра, у организацији СПКД „Просвјета“. Отварање изложбе у част Десанке Максимовић у холу Института „Др Симо Милошевић“ Игало заказано је за 14. октобар у 19 часова, а научног скупа у Андрићевој кући за 15. октобар у 09.30 часова.
Прва Тротинетијада Херцег Новог, трка тротинетима за дјецу узраста од 2 до 5 година, биће организована у сарадњи са вртићем „Наша радост“ 15. октобра у Омладинском парку у Игалу, са почетком у 10 часова.
Промоција књиге Михајла Пантића „Ниједна од седам“ биће уприличена у Градској библиотеци и читаоници, 17. октобра од 19 часова.
Концерт професора Музичке школе на програму је 19. октобра од 19 часова, у сали херцегновске Музичке школе.
ProgramOkt2022Дан касније, 20. октобра биће отворена изложба „Мирко Кујачић, бунтовник са палетом“ у галерији „Јосип Бепо Бенковић“, у 19 часова.
Промоција дјела „Прва књига Топаљске комунитади“ аутора Горана Комара најављена је за 21. октобар у 19 часова, у дворани „Парк“.
Два спортска дешавања и концерт на програму су за суботу, 22. октобар. Куп ромбуна „Меморијал Милован Мишко Вујичић“ биће отворен у хотелу „Војводина“ у 08.30 часова. Дјечија „Трка радости“ стартоваће у 10 часова код Војничких бања (хотел „Плажа“), а циљ је на Шкверу. Од 19 часова у парку хотела „Бока“ концерт за младе, а наступиће бендови L'ombelico, Jack Lupino и Парампашчад.
Шаховски турнир „Меморијал Обрад Манојловић“ биће одржан 23. октобра у хотелу „Play“, са почетком у 10 часова.
„Жељезница у Боки которској, Требињу и околини“ назив је изложбе Јосипа Вебера, која ће бити отворена 24. октобра у дворани „Парк“, у 19 часова.
Представа „Успомене Саре Бернар“, рађена у копродукцији Херцегновског позоришта и ЈУК „Херцег фест“ на програму је 25. октобра, у дворани „Парк“ у 20 часова.
Концерт Амире Медуњанин биће одржан 26. октобра у дворани „Парк“, са почетком у 20 часова.
Дан касније, 27. октобра на програму је концерт Мјесне музике Ђеновић, на платоу испред зграде Општине, од 19 часова.
На Дан ослобођења и Дан општине, 28. октобра биће уприличена свечана сједница Скупштине општине Херцег Нови, у дворани „Парк“ у 11.30 часова. Претходиће јој полагање вијенаца на Сат кулу, код манастира Савина и споменика Безметковић, од 09 часова.
Тог дана на програму је и дефиле Градске музике и мажоретки Херцег Нови кроз центар града, од Трга Николе Ђурковћа до парка „Боке“, са почетком у 10.30 часова.
„Разговор са шампионом“ назив је програма у оквиру којег ће бити одржано предавање Вање Грбића на тему „Изазови рада с дјецом“, 29. октобра у дворани „Парк“ од 19 часова.
На програму за 29. октобар су и два спортска дешавања: 3. Међународни бућарски турнир Мељине 2022. и утакмица кошаркашких ветерана „Граду с љубављу“ која ће бити одиграна у Спортском центру Игало од 14 часова.
Концерт Културно-умјетничког друштва „Слога“ са гостима заказан је за 30. октобар у дворани „Парк“ од 19 часова.
Истог дана биће одржана и „Улична трка ослобођења Херцег Новог“, а старт је у 10.30 часова на платоу испред зграде Општине.