Tender111022Општина Херцег Нови расписала је тендер за избор извођача за реконструкцију шеталишта у Игалу, на потезу од виле „Галеб“ до Титове виле, што је инфраструктурни пројекат на који град чека деценијама.

Процијењена вриједност радова износи 3,2 милиона еура, наведено је у јавном позиву.
Реализацијом овог пројекта Игало ће добити уређено, поплочано шеталиште, биће урађена и санација постојеће канализационе инфраструктуре, нова атмосферска канализација и постављена нова јавна расвјета. План је да радови буду подијељени у двије фазе условљене туристичком сезоном - прва подразумијева радове на дионици од хотела „Palmon Bay“ до Титове виле, а друга фаза радове на дионици од хотела „Palmon Bay“ до виле „Галеб“.
Средства за реконструкцију дијела шеталишта у Игалу опредјељена су капиталним буџетом Владе Црне Горе и Уговором о реализацији потпрограма потписаним између тадашње Управе јавних радова и Општине Херцег Нови. Обавеза Општине била је израда пројектне документације, расписивање тендера за избор извођача и избор надзора. Радови се изводе према главном пројекту који је израдио „Оливер-инг“ д.о.о. Будва, а ревизију је извршио „Диаграм“ д.о.о. Подгорица.