00katic21Досадашњи предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић, реизабран је данас на ту функцију на другој сједници локалног парламента сазваној по хитном поступку, са 24 гласа за и 6 гласова против.

„Заклињем се да ћу дужност предсједника Општине обављати у складу са Уставом, Законом и Статутом Општине, тако ми Бог помогао“, казао је Катић полажући заклетву, након чега се захвалио свима на поново указаном повјерењу, увјеравајући да ће учинити све да то повјерење оправда, истакавши да су његова врата отворена за све.
Он је изразио увјерење да ће заједно са свим одборницима наставити да ради за добробит града као што је то било и у претходном периоду.
„Оно што ће нам бити приоритет у наредном периоду су економски опоравак града након пандемије Цовид 19, још значајнија брига о социјално угроженом становништву, стварање услова за нова радна мјеста, наставак инфраструктурног уређења града кроз све мјесне заједнице и оно што је најзначајније, испуњење свих циљева планираних Стратегијом развоја Херцег Новога до 2027. коју смо усвојили крајем претходне године“, истакао је Катић.
Он је подсјетио да је прије 4 године на истом мјесту рекао да се многе ствари неће моћи реализовати без подршке са државног нивоа која „нам није била наклоњена, што се на крају и потврдило“, јер смо, како је рекао, до 30. августа имали опструкције од бивше власти и маћехински однос према нашој Општини. Након промјене власти 30. августа, за кратко вријеме успостављен је нови партнерски однос са актуелном Владом:
„Први резултат тога је укидање путарине на путном правцу Мељине – Петијевићи на чему смо инсистирали протекле 4 године. То је само почетак онога што очекујем да ћемо кроз ту сарадњу реализовати. Сада је пред нама реализација значајних пројеката са државног нивоа који у претходном периоду многе до тада опозиционе власти у Новом нијесу могле реализовати. Ту прије свега мислим на рјешавање статуса Болнице Мељине, Вектра Боке, изградње школе у Игалу, заобилазнице око града и многе друге пројекте“, додао је Катић.
Престанак мандата потпредсједницима Општине Милошу Коњевићу и Весни Самарџић констатован је по сили закона.