naslovna07062023aa

Општина Херцег-Нови ће у наредном периоду инвестирати готово 900 хиљада еура за санацију путева и саобраћајница на територији града, међу којима су неке од најпрометнијих - Сава Илића и Браће Гракалића.

Једним тендером, вриједности 435.427 еура, обједињена је санација улица у ужем градском језгру, а другим, у износу од 447.664 еура, путеви у мјесним заједницама. Оба уговора потписана су са компанијом “Асфалт-бетон градња”, која је изабрана као најповољнији понуђач, информише предсједник Општине Стеван Катић.

“Истакао бих двије веома значајне дионице које ће се радити, а то је улица у Игалу од хотела Plamon bay до Галеба гдје ће бити саниран асфалтни дио коловоза, као и Улица Браће Гракалића на Савини, од средње школе до кружног тока у Мељинама која већ дужи низ година није рађена. Паралелно са тим, то је већ познато, ради се и тротоар поред болнице до кружног тока и на тај начин ће овај дио града бити саниран како треба и како то ово херцегновско насеље и заслужује. Уговори са извођачем су потписани, а почетак радова планиран је у другој половини септембра због сезоне која је већ почела“, истакао је предсједник Катић.

Уговором о санацији улица у мјесним заједницама предвиђено је више дионица: Требињска улица, локални пут кроз Шћепошевиће, улица поред цркве на Подима, улица од Мокрина до Косића, Улица Народног фронта у Мељинама, затим пут од Дома пензионера до капије ПКБ-а у Зеленици, у Сасовићима дио пута од Шимрака до Пјешиваца, затим Улица Палих бораца и пут кроз Норвешко насеље у Баошићима и више путева на Луштици (дионица у Тићима, скретање за Весло, Забрђе Ватрогасни дом, Богетићи и Беговићи).

„Биће процијењено коју од ових дионица је могуће сада радити и завршити до почетка главне сезоне, а да не омета редован саобраћај и функционисање“, појаснио је Катић.

Уз ова два уговора вриједности око 900 хиљада и  уговорене радове за санацију путева у Мојдежу до филтер станице, цркве и Поробића у износу од око 200 хиљада еура, Општина Херцег-Нови ће испунити годишњи план улагања у побољшање локалне инфраструктуре од 1,1 милион еура колико је и предвиђено буџетом.

Одлука о забрани извођења грађевинских радова ступа на снагу 15. јуна, а за сада је извјесно да ће бити дозвољени радови на два изузетно важна пројекта – аутобуска станица у Игалу и водоводна мрежа на Луштици.