zgradaohn2022

Одлуком о додјели награда Општине Херцег-Нови установљено је да Скупштина општине Херцег-Нови, у знак признања за изузетне резултате у раду и стваралаштву и највише достигнуће у области привреде, друштвених и других дјелатности, додјељује Октобарску награду Херцег-Новог и Повељу – звање почасног грађанина, лицима која су нарочито заслужна за развитак и афирмацију Херцег-Новог или су њихов живот и рад на други начин везали за овај град.

Октобарска награда додјељује се физичким и правним лицима са пребивалиштем, односно сједиштем на територији општине Херцег-Нови. Награда се може додјелити и појединцима који не живе на подручју општине Херцег-Нови, ако њихова остварења имају посебан значај за ову општину.

Почасном грађанину додјељује се Повеља Херцег-Новог. У једној години могу се  додијелити највише три награде и једна Повеља.

Иста награда и Повеља истом лицу може се додјелити само једном за исту врсту остварења.

Право предлагања кандидата за поменута признања имају предузећа, мјесне заједнице, институције и установе, као и организације, удружења и групе грађана из свих области живота и рада.

Предлози морају бити достављени у писаној форми са детаљним и конкретним образложењем и документацијом на основу којих Жири може оцијенити вриједност остварења и резултата  који се предлажу за Награду и Повељу.

Позивају све субјекте који имају право предлагања кандидата за поменута признања да уредно формиране  предлоге  доставе Скупштини општине Херцег-Нови – Служби  скупштине, са обавезном назнаком „ЗА ЖИРИ“ најкасније до  15. септембра 2023. године.

Јавни позив за давање предлога кандидата за додјелу Октобарске награде и Повеље Општине Херцег-Нови (.pdf)