nas05112021Ученици петог разреда Основне школе „Дашо Павичић“ данас су сјели у одборничке клупе Скупштине општине Херцег-Нови и добили прилику да разговарају са представницима локалне управе. На бројна питања новских основаца одговарали су предсједник Скупштине општине Иван Отовић, секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало, секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Василије Ћуковић и директорица Дирекције за имовину и заступање Јелена Поледица.

Предсједник Скупштине општине Иван Отовић објаснио је ђацима начин функционисања локалног парламента, од избора одборника, до припреме сједница и изгласавања одлука.

Секретарка Ана Замбелић Пиштало говорила је о историјату локалне управе, знаменитим начелницима који су оставили посебан траг у развоју града, попут Јефта Гојковића и Мирка Комненовића, као и о актуелним пројектима за дјецу и младе у Херцег Новом.

Ђацима питања није фалило, а велики број руку био подигнут и са жељом да каже своје мишљење и да предлоге.

Највише их је интересовало питање уређивања игралишта на територији града, како дјечијих тако и спортских. Такође, жељели су да сазнају више о подршци школама и спортским клубовима, могућностима за збрињавање паса и мачака, обнављању палми и садњи зеленила. Осим тема које су се односиле на Херцег Нови, основци су посебно занимање исказали за смањење загађења и очување животне средине.

Посјета је организована у сарадњи Секретаријата за културу и образовање и Основне школе „Дашо Павичић“, као наставак добре праксе која је успостављена током протеклих година.