KonferencijaNSL311022Комисија за праћење и контролу поступка приватизације ће у сриједу одржати сједницу на којој ће учествовати представници судске и извршне власти, представници Министарства финансија и Министарства здравља, “Атлас групе”, Савјета за приватизацију, као и свих релевантних актера приватизације Болнице Мељине, саопштено је на конференцији за новинаре коју су данас одржали предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић и предсједник Комисије за праћење и контролу поступка приватизације, Максим Вучинић.

Како је истакао Вучинић, намјера Комисије је да у складу са могућностима овог скупштинског тијела, Пословником Скупштине Црне Горе и Актом о оснивању Комисије за праћење и контролу поступка приватизације, окупи све релевантне актере у процесу приватизације Болнице, али и премијера у техничком мандату Дритана Абазовића, како би се хитно реаговало на горући проблем – могућност постепеног гашења Болнице Мељине.
“Спомиње се сума од 70 милиона еура која је у потраживању од Душка Кнежевића који има спор са државом. Важно је да се објективно утврде чињенице и истина о приватизацији комплекса и Болнице Мељине, а док се то уради да се нађе начин да се превазиђе проблем грађана Херцег Новог, односно да се нађе модалитет да се болница у Мељинама обухвати здравственим системом Црне Горе”, казао је Вучинић.
Konferencija311Директорица болнице др Оливера Елез потврдила је информацију да је извршена уплата септембарских плата, али и да са оваквим начином функционисања, болница може радити још петнаестак дана.
“Што се тиче лијекова и санитетског материјала, средстава има довољно захваљујући испорукама Монтефарма, који не траже исплату новчаних средстава у овом тренутку за те испоруке. Остала средства обезбјеђујемо захваљујући привредницима из Херцег Новог, који су нам протеклих дана уплаћивали одређене донаторске суме, на чему им се захваљујем, на доброј вољи и намјери”, поручила је др Елез и додала да болница овако може функционисати још петнаестак дана, као и да ће задржавање кадра у том периоду бити тешко уколико Влада Црне Горе не да неке гаранције запосленима те здравствене установе.
Предсједник локалног парламента Иван Отовић поновио је спремност да са колегама из извршне власти и грађанима истрају на томе да се Болница Мељине не смије затворити, али и очекивање да надлежни органи пронађу начин да се ова здравствена установа уведе у систем јавног здравства.
Konferencija3102“Ми морамо наставити са напорима да се пронађе рјешење. Стојимо иза наших закључака (X редовна сједница СОХН) и вјерујем да ћемо сви заједно успјети да омогућимо Болници Мељине да функционише. Овај проблем превазилази политичке подјеле и различита виђења неких ствари у нашем граду”, истакао је Отовић и напоменуо да ће медији и јавност бити благовремено обавијештени о свим наредним корацима.
Такође, нова конференција за новинаре заказана је за сјутра, у 10 часова, на којој ће се поред предсједника Скупштине обратити и представници одборничких клубова, а говориће о теми спровођења закључака са X редовне сједнице СОХН.