NSL011122У недјељу, 6. новембра представници локалне законодавне и извршне власти ће заједно са грађанима у 11 часова блокирати Гранични прелаз Дебели бријег на пола сата, саопштено је на конференцији за новинаре са темом спровођења закључака усвојених на X редовној сједници Скупштине општине Херцег Нови, а који се тичу опстанка и функционисања Болнице Мељине.

Како је истакао предсједник локалног парламента, Иван Отовић, сви одборнички клубови предузеће кораке који ће показати спремност да се не дозволи затварање Болнице Мељине, те поновио очекивање да Влада Црне Горе и ресорна министарства пронађу одговарајући начин да болница функционише.
“Одговарајући начин је да ПЗУ “Општа болница Мељине” - у стечају уђе у систем јавног здравства Црне Горе. Постоје модалитети и нама је речено да нема правних препрека да Болница Мељине преко закупа неке друге болнице уђе у систем јавног здравства, и на тај начин донекле ријешимо тренутни статус здравствене установе у Мељинама. Нећемо одустати док то не постигнемо”, казао је Отовић и позвао Новљанке и Новљане да у што већем броју учествују у планираној блокади граничног прелаза.
Blokada01Он је нагласио да је дошло вријеме да се глас Херцег Новог чује у Подгорици.
“Да чују да се Херцег Нови пита и да нећемо одустати. Не само да очекујемо, већ захтијевамо од свих надлежних да Болница уђе у систем јавног здравства. Сви рокови су пробијени и ништа друго не долази у обзир”, нагласио је Отовић.
Ријечи предсједника СОХН потврдио је и потпредсједник Општине, Мирко Мустур, који је поновио спремност двије гране локалне власти “да иду до краја” и изборе ово круцијално питање за нашу општину, са циљем заштите интереса града и грађана Херцег Новог.