00injacigeneralvujoviМинистарка одбране Црне Горе, проф. др Оливера Ињац и начелник Генералштаба ВЦГ, бригадни генерал Милутин Ђуровић посјетили су данас Херцег Нови, гдје су са предсједником Општине, Стеваном Катићем разговарали о више тема, међу којима је истакнуто потписивање Споразума о техничко-пословној сарадњи, који ће убудуће бити основа за заједничко дјеловање по разним питањима.

Састанку у Кабинету предсједника претходио је обилазак министарке Ињац и сарадника војним објектима у Херцег Новом, у Пристану и Ракитама, укључујући поткопе у којима су некад били смјештени пловни објекти Морнарице.

Договорена је реализација више заједничких инфраструктурних пројеката, као и склапање Споразума о пословно-техничкој сарадњи између Министарства одбране и Општине Херцег Нови.

У конструктивној атмосфери разговарано је и о потреби изградње пута до Обосника, изради приступног пута цивилним објектима који се налазе у непосреднној близини војног објекта на Пристану, као и о рјешавању питања урушеног поткопа у Петровићима на Луштици.

Саговорници су констатовали успјешну досадашњу сарадњу Министарства одбране и Војске Црне Горе са Општином Херцег Нови.

Уз предсједника Катића, састанку су присуствовали и предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић, менаџер Општине, Душан Вукић и директор Агенције за изградњу и развој града, Александар Ковачевић.