grb herceg novog 1На другом Дигиталном самиту Западног Балкана, одржаном протекле недеље у Београду, Општину Херцег Нови је представила потпредсједница Данијела Ђуровић, учешћем на панелу „Дигитализација као покретач локалног социо-економског развоја“.

„Локалне самоуправе имају кључну улогу у дигитализацији услуга, у циљу потпуне доступности и што лакшег коришћења од стране сваког члана друштва“, истакла је Ђуровић.
С тим у вези, презентација потпредсједнице Ђуровић на панелу Дигиталног самита Западног Балкана била је фокусирана на примјере из праксе, тачније конкретне начине на које је Општина Херцег Нови искористила дигитални развој у циљу модернизације рада јавне управе.
Један од таквих сервиса је „Систем 48“ који омогућава грађанима да позивом, поруком, мејлом или на сајту поднесу пријаву, упуте захтјев или молбу. Даље, поред постојећег Грађанског бироа, отворена је испостава на ривијери која је умрежена са централним системом. Туристичка организација увела је електронске картице које увезују понуду града, омогућавају попусте за туристе и лакше информисање помоћу QР кода, а константно се ради на што бољој покривености града бесплатним интернетом. Још један од примјера који је Ђуровић навела је „Find & Park“ концепт, који планира да имплементира Паркинг