grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Признање за ЈУК “Херцег Фест”: Сертификат А+ бонитетне изврсности

  • сриједа, 14 април 2021 08:45

HFnslХерцегновска Јавна установа културе “Херцег Фест” је на основу параметара пословања заслужила сертификат А+ бонитетне изврсности и налази се међу најконкурентнијим црногорским фирмама.

Опширније...

Његовање културе сјећања кроз подизање споменика и давање назива улицама: Спомен обиљежја у част 18 знаменитих личности Херцег Новог

  • петак, 09 април 2021 16:59

Ana Zambelic PistaloХерцег Нови у наредном периоду планира постављање спомен обиљежја у част 18 знаменитих личности града, предвиђено је предлогом Програма за постављање спомен обиљежја на подручју општине за 2021. годину.

Опширније...

52. Празник мимозе: Спаљен кривац за све невоље Херцег Новог у протеклој години, крнево Дрпсон Тринула

  • недеља, 14 март 2021 00:52

naslovnaкарневалСуђењем и спаљивањем овогодишњег крневола Палише Хидрогуза Керберовића, „у приземљу“ познатог као Дрпсон Тринула приведен је крају 52. Празник мимозе.

Опширније...

Синхронизација локалног и државног нивоа на сузбијању вршњачког насиља

  • субота, 27 фебруар 2021 15:41

PrevencijaNSLМинистарство просвјете, науке, културе и спорта образовало је током протеклог мјесеца Радну групу за праћење појаве вршњачког насиља и вандализма у школама, са задатком непрекидне анализе података о појавама које препознаје програм за сузбијање насиља и вандализма у васпитно-образовним установама.

Опширније...

Градском музеју одобрен грант Амбасаде САД за чишћење, конзервацију и рестаурацију иконографске збирке

  • понедјељак, 22 фебруар 2021 13:56

naslovna22022021Јавна установа „Градски музеј Мирко Комненовић и галерија Јосип Бепо Бенковић“ добитник је гранта Америчке амбасаде за реализацију пројекта чишћења, конзервације и рестаурације збирке икона Градског музеја.

Опширније...

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo