NSL19032020Aktivnosti Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Opštine Herceg Novi u ovom trenutku su posebno usmjerene na preduzimanje mjera za zaštitu građana i kontrolu poštovanja naredbi i preporuka za sprječavanje infekcije izazvane koronavirusom, ističe načelnica ove Službe Marija Bošković.

Služba radi 24 časa, tokom kojih obavlja stalni komunalni nadzor, u saradnji sa predstavnicima Uprave policije.
„Kontrolišemo poštovanje naredbi i preporuka Vlade i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kao i Opštine Herceg Novi, u dijelu koji se odnosi na rad ugostiteljskih objekata i trgovina, okupljanja na otvorenom prostoru, na igralištima, šetalištima i drugo u skladu sa nadležnostima. Lokalna uprava je donijela i odluku da preduzeće „Čistoća“ obavlja redovno pranje gradskih ulica, uz našu asistenciju. Nastojimo da maksimalno doprinesemo poštovanju svih mjera, radi zaštite zdravlja svih građana“, objašnjava Bošković.
Važna aktivnost je i obilazak terena u cilju edukacije građana. Cilj je da svi u Herceg Novom budu upoznati sa značajem poštovanja privremenih mjera, preporuka izdatih na državnom i lokalnom nivou, kao i prevencija mogućih poslijedica nepoštovanja propisanih mjera Vlade Crne Gore.
„Želim da uputim riječi zahvalnosti i poštovanja svim građanima Herceg Novog koji su pokazali i pokazuju odgovornost, razumijevanje i saradnju u momentima kada se kao društvo suočavamo sa opasnošću od širenja koronavirusa. Radi se o riziku koji samo solidarno, zajedničkim snagama možemo umanjiti i izbjeći. Zato je ponašanje svakoga od nas od neizmjerog značaja“, poručuje Bošković.
Ona ističe da Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora ostaje na raspolaganju svim građanima. Za sve molbe, sugestije i primjedbe koje će olakšati prevazilaženje postojećeg stanja, građani se mogu obratiti pozivom na broj 19800 ili 321-919, mejlom na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , kao i ekipama na terenu.