vatrogasna10062024Iz Službe zaštite i spašavanja – Vatrogasne jedinice Opštine Herceg-Novi obavještavaju ustanove, preduzeća i građane da je zabranjeno svako loženje i upotreba vatre na otvorenom prostoru na teritoriji opštine Herceg-Novi od 1. juna do 30. septembra 2024. godine. Naredba je donijeta 29. maja 2024. godine.

Nas02042024

Službu zaštite i spašavanja Opštine Herceg-Novi u Meljinama posjetili su jutros učenici prvih razreda OŠ „Milan Vuković“ Herceg-Novi. Ukupno je bilo tri odjeljenja sa oko 70 učenika i ovom prilikom su obišli prostorije Vatrogasnog doma, izvršena je pokazna vježba upotrebe pjenila i vode sa vatrogasnih vozila, upotreba zvučne i svjetlosne signalizacije, kao i vatrogasne opreme prilikom akcija gašenja požara.

NSL06112023Služba zaštite i spašavanja Opštine Herceg Novi otpočela je kampanju sa ciljem podizanja nivoa odgovornosti građana u prevenciji i smanjenju rizika u zimskom periodu, a tiče se čišćenja dimnjaka i uklanjanja svih nepotrebnih eksplozivnih i zapaljivih materija iz potkrovlja i podruma, redovnog provjetravanja podrumskih prostorija, te provjera ispravnosti električnih instalacija, a sprovodi se putem objepljivanja promotivnih plakata na svim opštinskim oglasnim tablama i putem lokalnih medija.

Nas07062023aaa

Učenici tri odjeljenja IV razreda OŠ „Dašo Pavičić“ sa nastavnicama, posjetili su danas pripadnike hercegnovske Službe zaštite i spašavanja. Bila je to prilika da bolje upoznaju koje sve poslove obavljaju pripadnici ove službe.

nas10062022a

Službu zaštite i spašavanja Opštine Herceg-Novi jutros su u Vatrogasnom domu u Meljinama posjetila djeca iz JPU „Naša radost“ Herceg-Novi, vaspitna jedinica vrtića „Savina“ – srednja grupa.