zgradaohn2022Sekretarijat za ekologiju i energetsku efikasnost Opštine Herceg Novi, sprovešće javnu raspravu o Nacrtu Odluke o određivanju granica, statusa, kategorije i režima zaštite zaštićenog područja Park prirode „Orjen“ na teritoriji opštine Herceg Novi i Nacrtu Studije revizije zaštićenog područja, parka prirode „Orjen“ od 12.2.2024. godine do 12.3.2024. godine.

NSL19092023Prvi jesenji sajam posvećen domaćoj krtoli i plodovima jeseni „Krtolijada“ održan je prethodne nedelje u porti crkve Svetog Jovana na Kamenom.

novastazaorjen1Proteklog vikenda otvorena je još jedna planinska ruta u hercegnovskom zaleđu. Staza kroz Ljuti krš, na južnom obodu masiva Orjen, rezultat je zajedničkog rada domaćina, Planinarskog kluba “Subra” i Pohodničkog društva “Novo mesto” iz istoimenog grada - pobratima Herceg Novog.

StazaNSL23062023Planinarski klub “Subra” i Sekretarijat za ekologiju i energetsku efikasnost Opštine Herceg Novi organizuju otvaranje nove planinske staze u hercegnovskom zaleđu koja je nastala zajedničkim radom planinara “Subre” i “Novog Mesta” iz Slovenije.

NAs25042023

Povodom Dana planete Zemlje, u subotu, 22. aprila, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, NVO "Ne bacajte boce" i volonteri Crvenog krsta uz podršku Sekretarijata za ekologiju i energetsku efikasnost Opštine Herceg-Novi organizovali su akciju ekološkog čišćenja i sadnju novih sadnica crnog bora na Orjenu.