AmbasadaNSL270923Ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajnke boravila je u zvaničnoj posjeti Opštini Herceg Novi, gdje je sa predsjednikom Stevanom Katićem razgovarala o više aktuelnih tema od značaja za grad, kao i o mogućnostima buduće saradnje.

SlavaVelika GospojinaPovodom obilježavanja Velike Gospojine, danas su u crkvi Sv. Gospođe u Prijevoru i manastiru Savina služene liturgije, uz prisustvo brojnih vjernika i predstavnika hercegnovske lokalne samouprave.

katicuk25082023Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić sa saradnicima održao je danas radni sastanak sa ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori Olehom Herasymenkom i drugim sekretarom Anatolijem Demeščekom. Bilo je riječi o jačoj saradnji lokalne samouprave sa Ukrajinskim centrom u Herceg Novom i daljoj podršci njihovim državljanima, kao i privrednom povezivanju sa predstavnicima ukrajinskih kompanija koje su na teritoriji Herceg Novog.

naslovna16082023aaa

Jubilarni 10. Trg od ćirilice sinoć je svečano otvoren u Herceg-Novom, a nakon pozdravnih riječi vladike Zahumsko – hercegovačkog i primorskog Dimitrija, predsjednika Opštine Herceg-Novi Stevana Katića i jednog od osnivača ove manifestacije protojereja stavrofora Radomira Nikčevića, priređen je koncert duhovne muzike „Iznad istoka i zapada“.

naslovna15082023aaa

Arhijerejskom liturgijom u crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj danas je obilježena slava osnivača Herceg-Novog, Prenos moštiju Svetog arhiđakona Stefana. Liturgiju je služio mitropolit Joanikije uz sasluženje vladike Zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija, igumana Savinskog Makarija i hercegnovskog, kotorskog i tivatskog sveštenstva.