Bolnica Meljine23112022

Pozivamo Novljanke i Novljane da dođu u što većem broju, da se svi zajedno još jednom zauzmemo za opstanak Bolnice i njeno hitno uvođenje u sistem javnog zdravstva.

NSL011122U nedjelju, 6. novembra predstavnici lokalne zakonodavne i izvršne vlasti će zajedno sa građanima u 11 časova blokirati Granični prelaz Debeli brijeg na pola sata, saopšteno je na konferenciji za novinare sa temom sprovođenja zaključaka usvojenih na X redovnoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi, a koji se tiču opstanka i funkcionisanja Bolnice Meljine.

KonferencijaNSL311022Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije će u srijedu održati sjednicu na kojoj će učestvovati predstavnici sudske i izvršne vlasti, predstavnici Ministarstva finansija i Ministarstva zdravlja, “Atlas grupe”, Savjeta za privatizaciju, kao i svih relevantnih aktera privatizacije Bolnice Meljine, saopšteno je na konferenciji za novinare koju su danas održali predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Ivan Otović i predsjednik Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, Maksim Vučinić.

sohn01NSLSkupština opštine Herceg Novi daje punu podršku realizaciji sporazuma o ukidanju putarine na dionici Meljine-Petijevići i poziva Vladu da bez odlaganja izvrši preuzete obaveze, zaključeno je na današnjoj, 10. redovnoj sjednici lokalnog parlamenta.

fotoSOHNbolnicaU slučaju da do 31. oktobra ne bude riješeno pitanje PZU „Opšte bolnice Meljine“ – u stečaju i dođe do njenog zatvaranja, odbornici Skupštine opštine Herceg Novi i predstavnici izvršne vlasti, zajedno sa građanima, organizovaće proteste sa ciljem blokiranja graničnih prelaza na teritoriji opštine Herceg Novi, do ispunjenja zahtjeva, zaključak je koji su odbornici hercegnovskog parlamenta jednoglasno usvojili na 10. redovnoj sjednici.