Predsjednik Skupštine: Ivan Otović

Izabran na I konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi, 07.06.2021.godine.

e-adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Biografija

Ivan Otović rođen je u 29.07.1990 godine u Kotoru, osnovnu školu i društeno-jezičku gimnaziju završio je u Herceg Novom. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, smjer novinarstvo. Master studije međunarodne bezbjednosti završio je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Uspješno je pohađao programe stručnog usavršavanja u oblasti projektnog menadžmenta, međunarodnih odnosa, novinarstva i komunikologije u Beogradu, Novom Sadu, Podgorici, Sarajevu, Ljubljani, Budimpešti i Istanbulu. Dobitnik je stipendije za nadarene studente njemačke fondacije Robert Boš za 2013., kao i slovenačke debatne asocijacije ZIP za 2011. godinu. Tečno govori engleski, italijanski i turski jezik.
Radio je kao novinar u više štampanih i elektornskih medija, saradnik na projektima u organizacijama civilnog društva, kao i u privatnom sektoru. Autor je više istraživačkih i publicističkih radova koji su pored srpskog objavljeni i na engleskom,ruskom i njemačkom jeziku. U lokalnoj administraciji opštine Herceg Novi radio je kao administrator na projektima u okviru Kancelarije za međunarodnu saradnju, gdje je bio zadužen za vođenje više međunarodnih projekata finansiranih od strane EU.
Otović je funkcioner je Nove Srpske Demokratije, na lokalnim izborima u Herceg Novom, održanim 9. maja 2021. godine, bio je nosilac izborne liste Za budućnost Herceg Novog, koalicije koju su činili Demokratski front, Socijalistička narodna partija i Radnička partija . Ova koalicija na izborima je osvojila sedam mandata. Oženjen je i ima dvoje djece.