zgradaohn2022Ni nakon današnje Centralne javne rasprave na Nacrt odluke o subvenciji troškova boravka djece u JPU Naša radost u Herceg Novom, nije bilo primjedbi niti sugestija građana, što potvrđuje da je dokument dobro napisan te da će sugrađani biti zadovoljni primjenom odluke nakon njenog usvajanja na sjednici Skupštine opštine Herceg Novi, saopštila je sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo.

00Novski kadril2024jpgMaturanti SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ zaplesali su kadril danas u podne na Trgu Nikole Đurkovića i na taj način se pridružili brojnim vršnjacima širom Evrope, koji su najvećim sinhornim plesom i uz zvuke Štrausove opere „Slijepi miš“ završili srednje obrazovanje. Ove godine učestvovalo je 130 maturanata.

00maturanti 2024Maj svake godine donese posebnu radost u trenucima kada grad ispraća novu generaciju maturanata. Njima u čast, a u znak sjećanja na srednjoškolske dane, Opština Herceg Novi i Sekretarijat za kulturu i obrazovanje pripremili su izložbu fotografija koja je postavljena na panoima u Njegoševoj ulici, ali i priredili kratak film.

TakmicenjeNSL100524Dobitnicima nagrada i učesnicima državnog takmičenja u znanju iz osnovnih i srednje škole, kao i učenicima hercegnovske Muzičke škole, danas su uručena priznanja Opštine Herceg Novi na svečanosti koja je priređena u Kući nobelovca Iva Andrića.

TvrdjaveNSL080524Tokom prazničnih dana, od 1. do 7. maja, tvrđave Kanli kulu i Forte Mare, kao i Kuću nobelovca Iva Andrića, posjetio je rekordan broj posjetilaca, za 331 odsto više nego prošle godine u isto vrijeme, saopštavaju iz JUK Herceg fest.