0018032023cvjeticiOHNViše od 250 mališana cvjetića iz novskih vrtića, osnovnih škola i Dječijeg doma „Mladost“ prodefilovalo je danas Herceg Novim, u okviru Dječje cvjetne povorke 54. Praznika mimoze.

NasKarotrc13032023

Četvrto izdanje najatraktivnije trke karića na Jadranu – “Karotrc” opravdalo je očekivanja takmičara, gostiju i građana Herceg-Novog – stazu dugu 700 metara prešlo je više od 150 entuzijastičnih vozača iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Rusije. Oboren je rekord staze, uz veliki broj posjetilaca koji su bodrili sve one koji doprinose očuvanju i promociji ovog atraktivnog sporta i novske tradicije.

galaveceplesamimozaDrugi “Mimosa dance festival” održan juče u Herceg Novom okupio je 860 učesnika iz 15 plesnih klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore. Tokom takmičarskog dijela na sceni dvorane “Park” izvedene su 82 koreografije, a 12 najboljih nastupilo je na sinoćnoj gala večeri.

maskenbalmimoza23Više od 300 maski iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Grčke, Italije i Crne Gore učestvovalo je sinoć na drugom maskenbalu 54. Praznika mimoze. Podijum u sali Instituta Igalo ispunili su kreativni kostimi i energija koja poziva na ples, a muzička zvijezda večeri bila je Neda Ukraden.

NASSVece03032023

Atmosferu boemske Skadarlije prisutnima u punoj Gradskoj kafani dočarale su anegdote i pjesme Skadarlijske dame, zvuci dva skadarlijska orkestra, nastup plesačica i plesača Umjetničkog centra “Talija”, kao i specijaliteti koje je pripremio restoran “Velika Skadarlija”.