UrosPredic01Djela i biografija jednog od najznačajnijih srpskih slikara realizma, Uroša Predića od sinoć su dostupni publici u Herceg Novom, zahvaljujući izložbi „Dakle, vi ste taj Uroš Predić?“ koja je otvorena u galeriji „Josip Bepo Benković“.

Kalendar manifestacija Novsko kulturno ljeto JUL 2022Tokom jula u Herceg-Novom će biti organizovano više od 30 različitih kulturnih programa, a u naredna tri mjeseca više od 60 dešavanja na scenama širom grada, najavljuje gradski kalendar manifestacija.

Nas16062022

Potkovičasta kula, koja je zatvorena od 1986. godine, i bastion Svetog Jeronima (Trnovac) će u narednom periodu biti predmet arheoloških istraživanja i konzervatorskih radova, nakon čega će uslijediti i radovi na rekonstrukciji, odnosno adaptaciji, a sve kako bi Stari grad sa svojim utvrđenjima bio dodatno turistički valorizovan.

NAs15062022

Nosiocima diplome "Luča“ i učenicima koji su u Herceg-Novi donijeli nagrade sa državnih i međunarodnih takmičenja danas su na svečanosti u Dvorani Park dodjeljene opštinske diplome i nagrade.

naslovna07062022

Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg-Novi i Kancelarija za mlade Opštine Ivanjica sarađivaće ubuduće prvenstveno na polju zapošljavanja mladih, ekološkog aktivizma i saradnje obrazovnih ustanova dva grada, saopšteno je na sastanku koji je danas održan u zgradi hercegnovske lokalne samouprave.