nas24082021Između sela Repaji i Bjelskih Kruševica probijeno je 2,5 kilometra puta i time su mještani dobili bolju povezanost sa Bijelom, Zelenikom, Podima i Herceg Novim.

Ovo je još jedna u nizu dobrih saradnji između lokalne samouprave i mještana, kazao je sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Dejan Radonić:

-Ovaj put mještanima će dosta značiti jer više ne moraju da kruže preko Poda i Herceg Novog da bi došli do Bijele i Tivta. Opština će nastaviti da podržava ovakve projekte mještana, kazao je Radonić.

Probijanje puta počelo je u aprilu, uz veliku podršku Opštine Herceg Novi i mještana, kazao je predsjednik Odbora za izgradnju puta, Petar Stanojlović.

-To je jedna lijepa trasa gdje se nalaze crkve, a i pruža se divan pogled. Interesantna će biti i turistima i biciklistima, ali najviše će značiti mještanima i stanovnicima u okruženju, kazao je Stanojlović i dodao da očekuju da će uskoro uslijediti i jedan dio betoniranja puta.

-Betoniranjem bi put zaštitili od propadanja. Dogovaramo se i nadamo se da će taj posao početi što prije. Kada počne period kiša biće upitno koliko će put moći da opstane. Put je odlično odrađen, napravljeni su kanali i propusti i možda i više nego što smo zahtjevali, ali betoniranje ili asfaltiranje nekih djelova će ga održati, kazao je Stanojlović.

Investiciona vrijednost radova iznosi oko 30.000 eura.