IgralisteNSLZavršeni su radovi na izgradnji višenamjenskog igrališta u Sutorini, čime su djeca i mladi u ovom naselju po prvi put dobili svoj sportski teren.

„Igralište je multifinkcionalno i moći će da se koristi za košarku, rukomet i mali fudbal. Njegova izgradnja je ispunjenje dugogodišnjeg sna mnogih generacija Sutorana“, ističe predsjednik Mjesne zajednice Sutorina, Boro Lučić.
On kaže da su mještani veoma zadovoljni urađenim poslom. Uvjeren je da će teren okupljati veliki broj djece i mladih koji će ovdje provoditi slobodno vrijeme u druženju i sportskim aktivnostima. Teren će biti od velike koristi i djeci sa smetanjama i teškoćama u razvoju, obzirom da je izgrađen na prostoru uz novi objekat Dnevnog centra.
„Osim što je Sutorina prvi put dobila svoje trajno sportsko igralište, u vlasništvu Mjesne zajednice, ovim projektom smo dobili i jedno novo mjesto za organizaciju različitih dešavanja na otvorenom, poput sportskih turnira. Mjesna zajednica će nastojati da tu mogućnost iskoristi na najbolji mogući način, čim nam to dopusti epidemiološka situacija“, kaže Lučić.
Kako dodaje, zemljište na kojem je teren izgrađen gradu su poklonile porodice Lučić, sa željom da ono bude privedeno namjeni koja će biti na dobrobit djece i škole u Sutorini, a ovim projektom je to u potpunosti ispoštovano.

Radove vrijedne oko 30.000 eura finansirala je Opština Herceg Novi, a podrazumijevali su izgradnju igrališta, postavljanje koševa, golova za rukomet i za mali fudbal, iscrtavanje terena, uređenje okolnih zelenih površina, postavljanje ograda i instalaciju javne rasvjete.
Igralište je izgrađeno prema idejnom rješenju Agencije za izgradnju i razvoj grada, a radove je izvela firma „Izomontmne“. Uređenje okolnog terena pomogla je Mjesna zajednica Sutorina.
Novim igralištem će upravljati Mesna zajednica Sutorina, a kako kaže Lučić, već je u planu naredna faza uređenja koja će podrazumijevati izgradnju tribina i svlačionica.