NSL pijacaVrata glavne novske pijace od sjutra u 9 časova će biti ponovo otvorena, nakon što je završena druga faza njene adaptacije.

Radnici preduzeća „Komunalno stambeno“ izvode poslednje pripremne radove na postavljanju preostalih štandova na maloj pijaci i uređenju zelenila, kako bi ovo mjesto sjutra bilo spremno za zakupce i građane.
Radovi na uređenju pijace u centru Herceg Novog podrazumijevali su kompletnu adaptaciju i prilagođavanje svim uslovima po sistemu HACCP standarda.
Tokom proteklih mjesec dana sanirana je vodovodna i kanalizaciona mreža, elektro instalacije, atmosferska kanalizacija, uređene su fasade u zoni prizemlja, postavljena nova oprema. Stare i dotrajale tezge zamijenjene su novim, jednoobraznim brendiranim štandovima koji su natkriveni i postavljena je rasvjeta čime je omogućen rad noću. Preuređeni su prostori za prodaju mliječnih proizvoda i zanatske djelatnosti, kao i sanitarni čvor. Takođe, urađena je reorganizacija prostora pa je, između ostalog, od zelene pijace sada odvojen dio za cvijetnu pijacu.

Radove je izvelo „Komunalno stambeno“ sopstvenim snagama. Ukupna vrijedost ove investicije premašila je 100 hiljada eura, od čega je 50 hiljada izdvojila Opština Herceg Novi, a ostatak je finansiran iz budžeta preduzeća.
Adaptacija glavne pijace nastavak je projekata preduzeća „Komunalno stambeno“ na uređenju pijačnih prostora u Igalu i Herceg Novom. Prethodilo joj je uređenje ribarnice na ovoj pijaci vrijedno oko 45.000 eura, koje je podrazumijevalo uređenje objekta, postavljanje potrebnih instalacija, novu opremu, rashladne komore i vitrine i nabavku i montažu biodrobilice vrijedne pet hiljada eura. Takođe, u protekloj godini je rekonstruisana pijaca u Igalu, gdje su postavljene nove natkrivene tezge, kućice za prodaju mješovite i renoviran sanitarni čvor, što je ulaganje vrijedno oko 35 hiljada eura.

U trećoj fazi adaptacije gradske pijace u Herceg Novom, koja će biti završena u narednih 20 dana, predviđena je zamjena fasadne stolarije na poslovnim prostorima koji su u vlasništvu Opštine i postavka novog mobilijara na otvorenim prostorima pijace. Ovim će radovi na uređenju biti zaokruženi i grad će dobiti pijačni prostor koji će moći da radi i danju i noću, pogodan i za organizaciju različitih bazara, sajmova, izložbi i drugih sličnih dešavanja.