drRajovic„NTC sistem učenja“ tema je tribine koju će prof. dr Ranko Rajović održati u Herceg Novom u nedelju, 2. jula sa početkom u 19:00 sati u Dvorani Park. Iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje informišu da je broj mjesta ograničen, pa je potrebno prijaviti dolazak na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., do petka, 30. juna do 14:30 sati.

Dr Rajović je specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka. Predsjednik je Komiteta međunarodne Mense za darovitu djecu i UNICEF-ov saradnik na projektu ranog podsticanja intelektualnog razvoja djece, te osnivač Mense Srbije i Odsjeka za darovite Centra “Nikola Tesla”. Takođe, dr Rajović je šef Katedre za neuronauke u vaspitanju i obrazovanju, na Pedagoškom fakultetu u Kopru (Slovenija).
NTC sistem učenja se primjenjuje u više od 20 država Evrope, a u sedam država ima akreditaciju tamošnjih ministarstava obrazovanja.
drRajovic1Tokom tribine biće riječi o razvoju mozga i greškama roditelja koje utiču na razvoj mozga, razvojnim smetnjama, ranoj stimulaciji, psihologiji učenja, razvoju kreativnosti, asocijativnom učenju, razvoju matematičko-logičkog razmišljanja, misaonoj klasifikaciji i serijaciji, divergentnom mišljenju i primjeni NTC metodologije za rad kod kuće, u vrtiću ili u školi.
Organizator je opštinski Sekretarijat za kulturu i obrazovanje, a cilj je ukazati na značaj podsticanja razvoja djece predškolskog i školskog uzrasta.