00maturanti 2024Maj svake godine donese posebnu radost u trenucima kada grad ispraća novu generaciju maturanata. Njima u čast, a u znak sjećanja na srednjoškolske dane, Opština Herceg Novi i Sekretarijat za kulturu i obrazovanje pripremili su izložbu fotografija koja je postavljena na panoima u Njegoševoj ulici, ali i priredili kratak film.

Na panoima kroz centar grada predstavljena su sva odjeljenja generacije maturanata 2023/24 SMŠ „Ivan Goran Kovačić“, kao i fotografije sa ekskurzije, tokom vježbanja za kadril ili one koje predstavljaju njima drag i važan trenutak.
Uz konstantnu podršku Sekretarijata za kulturu i obrazovanje koju imaju učenici i obrazovne ustanove, izložba fotografija i kratak film je mali doprinos velikom i značajnom trenutku u životima hercegnovskih mladih građana i njihovih porodica.
Maturanti će sutra (17. maj) tačno u podne na Trgu Nikole Đurkovića plesati kadril i na taj način ozvaničiti kraj srednjoškolskog obrazovanja, a svečani defile i matursko veče biće održano 25. maja.

Maturanti, srećno!