PosjetaNSL03624Potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Mirko Mustur i sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo primili su danas u posjetu učenike trećeg razreda podgoričke OŠ „Dr Dragiša Ivanović“ i njihovu nastavnicu.

Mališani, koje u obilazak grada vodi Gospava Kosović, prvo su posjetili Kuću nobelovca Iva Andrića, zatim Gradski muzej Mirko Komnenović, a potom su stigli na prijem u zgradu Opštine Herceg Novi.
Potpredsjednik Mustur i sekretarka Zambelić Pištalo ispričali su učenicima neke od najvažnijih istorijskih i kulturnih priča o Herceg Novom, tradiciji i festivalima, kao i nastojanju lokalne samouprave da ovaj grad učini po mjeri djeteta i mladih.
Posjeta362401Sekretarka Zambelić Pištalo pozvala ih je na predstojeći festival „Pored mora, pjevati se mora“, ali i predložila saradnju podgoričke sa nekom od osnovnih hercegnovskih škola jer kako je istakla „mala smo država, ali imamo izuzetne mlade ljude spremne na saradnju i izuzetne nastavnike i profesore koji takav stav podržavaju“.
Učenici su potom obišli RTHN, Sat kulu, Belavistu, Forte Mare, Škver i na njemu bazen i trofejnu salu PVK Jadran.