CocaCola Radionica IV Saopštanje 002Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi poziva mlade ljude da prisustvuju besplatnoj edukativnoj radionici „Iz ugla mladih preduzetnika – put od ideje do uspješnog startap projekta” koju organizuju u saradnji sa NVO Centar za omladinsku edukaciju u okviru projekta Evropske omladinske kartice (EYCA).

Radionica je dio Koka kola podrška mladima i EYCA karavana znanja, partnerstva između jednog od najvećih programa neformalne edukacije u Crnoj Gori – Koka kola podrška mladima i međunarodnog društveno-odgovornog programa Evropske omladinske kartice, koji već drugu godinu ima cilj da, kroz potpuno besplatan edukativni sadržaj, osnaži mlade ljude u građenju karijernog puta i sticanju dodatnih vještina.

Radionicu će voditi Ivana Gazivoda, osnivačica aplikacije MyTurn. Mladi će ovom prilikom moći da čuju kako je izgledao njen razvojni put preduzetnice, koji su izazovi i prepreke sa kojima se susretala na tom putu, ali i koje savjete bi dala mladima koji se razmišljaju da krenu njenim putem.

Radionica će biti održana u petak, 7. juna u 12.00 časova u Omladinskom centru u Herceg Novom.

Projekat Evropska omladinska kartica realizuje se u partnerstvu NVO Centar za omladinsku edukaciju i Ministarstva sporta i mladih, a uz podršku i aktivno učešće Opštine Herceg Novi, koja na godišnjem nivou obezbjeđuje besplatnu distribuciju kartica za mlade na teritoriji lokalne samoprave, kao i realizaciju programa neformalne edukacije u cilju jačanja vještina mladih.
Koka kola podrška mladima je inicijativa koju od 2017. godine realizuje kompanija Koka kola HBC Crna Gora, sa ciljem da nezaposlenim mladim ljudima pruži znanja i vještine neophodne za tržište rada, a koji se ne stiču kroz formalno obrazovanje. Program se realizuje na teritoriji cijele Crne Gore, kroz različite formate - radionice i predavanja, uživo ili onlajn, a sva predavanja besplatna su za mlade i dostupna na onlajn platformi. Osim u Crnoj Gori, ovaj program realuzuje se u 29 drugih zemalja na tri kontinenta gdje posluje Koka kola HBC.