Srednjoskolci 070624nslEdukativna radionica „Iz ugla mladih preduzetnika – put od ideje do uspješnog startap projekta“ održana je danas u prostorijama Omladinskog centra, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i obrazovanje i NVO Centar za omladinsku edukaciju, u okviru projekta Evropske omladinske kartice (EYCA).

Radionicu je vodila Ivana Gazivoda, kreatorka aplikacije “My turn”. Ona je pojasnila da aplikacija predstavlja alat koji pomaže roditeljima da lakše delegiraju kućne aktivnosti djeci, a djeci pruža gemifikovano iskustvo kako bi kućne aktivnosti više gledali kao zabavu, a ne kao obavezu.
“Mi smo naš put počeli na evropskoj Akademiji inovacija u Portugaliji, gdje smo bili stipendisti OEBS-a. Tu smo kroz 15 dana bili na putu kreiranja od ideje do startapa, i taj put smo nastavili u Crnoj Gori kroz program “Boost Me Up”, a na kraju smo dobili podršku i od Fonda za inovaciju”, kazala je Gazivoda i dodala da će do kraja jula prva verzija aplikacije “My turn” biti na Google Play prodavnicama.
Srednjoskolci01Ona je danas sa srednjoškolcima razgovarala upravo o primjeru aplikacije čiji je kreator, njenom razvoju, ali i o prilikama u Crnoj Gori koje mogu da iskoriste za razvijanje svojih ideja.
Ova radionica dio je Koka kola podrške mladima i EYCA karavana znanja, partnerstva između jednog od najvećih programa neformalne edukacije u Crnoj Gori – Koka kola podrška mladima i međunarodnog društveno-odgovornog programa Evropske omladinske kartice, koji već drugu godinu ima cilj da, kroz potpuno besplatan edukativni sadržaj, osnaži mlade ljude u građenju karijernog puta i sticanju dodatnih vještina.