dusan i SavaSekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo, čestitala je mladim Novljanima – Dušanu Reljiću i Savi Huteru članstvo u državnom timu za učešće na prestižnim međunarodnim takmičenjima iz matematike i fizike i poželjela uspjeh.

„Herceg Novi ima još dva izuzetna olimpijca – mladog matematičara Dušana Reljića i fizičara Savu Hutera koji će na olimpijadama u znanju iz zahtjevnih prirodnih nauka pokazati znanje i biti rame uz rame sa svojim vršnjacima na nivou Balkana i svijeta. Velika je čast imati takve mlade ljude koji idu stopama nekadašnjih slavnih predaka - naučnika sa naših prostora. Vi ste ponos našeg grada i dokaz kako se marljivim radom i trudom mogu postići izuzetni rezultati u obrazovanju! Dosadašnjim uspjehom i nagradama koje ste osvojili na državnom i drugim takmičenjima pokazali ste da Herceg Novi i Crna Gora imaju buduće naučnike i time s pravom svrstali sebe među najbolje na mnogo većem nivou. Sigurna sam da je pred vama vrijeme u kojem ćete nas učiniti još ponosnijim, a svoj grad, školu i porodice predstaviti na najljepši način.
U svoje lično i ime Opštine Herceg Novi želim puno uspjeha Dušanu Reljiću koji je već u Antaliji na 28. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi i Savi Huteru koji će krajem narednog mjeseca učestvovati na 54. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike u Iranu“, navedeno je u poruci sekretarke Zambelić Pištalo.