Korisnicima Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju danas su uručeni novogodišnji paketići i materijal za rad koji su poklon Opštine Herceg Novi.

Paketiće su im uručili potpredsjednica Opštine Vesna Samardžić, sekretar za lokalnu samoupravu Željko Bajčeta, menadžer Dušan Vukić, odbornica lokalnog parlamenta Stanislava Vučetić i zaposleni u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu. Oni su iskoristili današnju posjetu da čestitaju praznike i upute najljepše želje, kao i da čuju utiske korisnika i zaposlenih o uslovima rada u novom objektu Dnevnog centra.
Uručivanje novogišnjih poklona korisnicima Dnevnog centra postala je prednovogodišnja tradicija. Osim za njih, paketići su obezbijeđeni i za djecu zaposlenih.
“Ljudi koji rade u Dnevnom centru su naša desna ruka, oslonac i nosilac rada ove ustanove. Zadovoljstvo nam je da makar na ovaj simboličan način možemo da im pokažemo koliko smo zahvalni, koliko cijenimo njihov rad i zalaganje”, kazala je potpredsjednica Opštine, Vesna Samardžić.
Osvrćući se na plan rada ove ustanove u narednoj godini, Samardžić je istakla da lokalna uprava posvećeno radi na obezbjeđivanju preduslova za transformaciju ove ustanove i dogradnju objekta, kako bi usluge Dnevnog centra bile omogućene i korisnicima starijim od 27 godina.
Direktorica Dnevnog centra, Dragica Kosić zahvalila se Opštini Herceg Novi na pažnji koju svake godine korisnicima pokazuje uručivanjem novogodišnjih poklona, kao i na podršci i razumijevanju kada je u pitanju rad ove ustanove.
„Nalazimo se u novom objektu Dnevnog centra, konačno u objektu koji je vlasništvo Opštine, a koji mi koristimo. Prvi put dobijamo paketiće ovdje i zaista vlada novogodišnja atmosfera“, rekla je Kosić.
Osim korisnicima Dnevnog centra, Opština je obezbijedila poklone i za sve đake prva četiri razreda osnovnih škola na području grada, ukupno oko 2.000 paketića.