00zelenikaZupaDRacevicaZavršeni su radovi na asfaltiranju 550 metara puta Župa Dračevica u Kutima u Zelenici, čime su završeni i radovi na postavljanju kanalizacione mreže koja je spojena na glavni kolektor.

Radi se o projektu vrijednom 131.000 eura koji je Opština Herceg Novi kandidovala za kapitalni Budžet države, a javni poziv raspisala je Uprava javnih radova (sada Uprava za kapitalne projekte). Njegovom realizacijom znatno je unaprijeđena sanitarna zaštita vodoizvorišta Opačica.
Nakon ljetnje sezone, Opština Herceg Novi i preduzeće “Vodovod i kanalizacija” će zajedno realizovati izgradnju posljednjeg nedostajućeg kraka i preko Džorovog mosta povezati ga sa već izgrađenim kanalizacionim kolektorom, tako da će u potpunoj funkciji biti od jeseni.
U okviru ovih radova postavljeno je 300 metara novih vodovodnih cijevi (Pn16) i uklonjene su stare azbestne koje su proizvodile ogromne gubitke na vodovodnoj mreži. Kako ističu iz preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, odrađeno je više nego što je planom predviđeno, a cijela trasa “pokrivena” je sa 3 reviziona priključna okna. Ovaj dio projekta koštao je oko 40 hiljada eura.