Naslovna25072023aa

U cilju kontinuiranog unapređenja javne infrastrukture i poboljšanja bezbjednosti pješaka, postavljena je rasvjeta na još tri veoma frekvente dionice – Stepenište Elize Duković Lombardić, Stepenište Iva Andrića i stepenište u blizini Tonsatija na Savini.

Kako je istakao sekretar za komunalne djelatnosti Vasilije Seferović, na Stepeništu Elize Duković Lombardić postavljena su tri nova stuba i još jedan koji je nedostajao na Jadranskoj magistrali, u blizini Crvenog krsta.

„Radove su izveli radnici Komunalno stambenog preduzeća. Na ovom stepeništu je završeno betoniranje, preostaje još postavljanje kamena, a to će biti urađeno čim bude ukinuta zabrana o izvođenju građevinskih radova. Izvođač će imati rok od 20 dana da taj dio završi. Kada sve bude kompletirano, postavićemo novu javnu rasvjetu na ovom stepeništu“, istakao je Seferović.

Podsjetio je da su nedavno završili postavljanje javne rasvjete na Stepeništu Iva Andrića, koje povezuje Šetalište sa Njegoševom ulicom, kao i na stepeništu koje povezuje Šetalište sa Ulicom Save Kovačevića, u blizini Tonsatija.

„Plan je da do početka školske godine bude osvijetljen dio između OŠ „Dašo Pavičić“ i JPU „Naša radost“ na Toploj koji je dugo vremena neosvjetljen, a za šta smo dobili saglasnost Ministarstva prosvjete. Takođe, imamo zahtjeve svih mjesnih zajednica za obnovu ili produžetak rasvjete, tome ćemo se posvetiti u narednom periodu i još više osvjetliti Herceg Novi“, kazao je Seferović podsjetivši da je za ovu namjenu budžetom opredjeljeno 150 000 eura.

Seferović je pohvalio saradnju sa komunalnim preduzećima i angažovanje zaposlenih naročito u periodu velikih vrućina.

„Zadovoljni smo saradnjom sa Komunalno stambenim preduzećem, Vodovodom i kanalizacijom, Čistoćom. To su sve komunalne službe čiji su radnici na terenu uprkos visokim temperaturama vazduha i ovim putem ih pohvaljujem“, kazao je Seferović.

Dodaje da su službe veoma aktivne i na uređenju zelenih javnih površina u gradskom jezgru, ali i u ostalim naseljima.