RadoviNSL061023Radovi na izgradnji javne rasvjete i postavljanju fleksibilnih zaštitnih stubića u neposrednoj blizini OŠ “Dašo Pavičić” završeni su.

Generacije Novljana i Novljanki koji su pohađali ovu osnovnu školu znaju da je decenijama prostor oko ove ustanove bio u mraku, što je uz povećanu frekvenciju saobraćaja u kasnim popodnevim satima - kada roditelji dolaze po djecu svojim vozilima, predstavljalo potencijalnu opasnost po sigurnost učenika škole.
Uz postavljene zaštitnih stubića, koji omogućavaju nesmetan pješački saobraćaj, bezbjednost đaka i svih pješaka je sada na znanto više nivou. Podsjećamo da je prethodno postavljena i sigurnosna ograda duž školskog igrališta koje je do sada bilo neobezbjeđeno.
Prvobitno je početkom septembra završen dio projekta javne rasvjete uz igralište škole koje je do sada bilo u mraku, a sada je završen i osvijetljen dio puta između škole i vrtića “Naša radost” na Toploj. Projekat je inicirao Sekretarijat za komunalne djelatnosti uz saglasnost OŠ „Dašo Pavičić“, a ukupna vrijednost radova je 10 000 eura.

Radove su izveli radnici Komunalno stambenog preduzeća (Sektor za upravljanje javnom rasvjetom i Sektor za održavanje lokalnih puteva i vodotokova).
Sekretar za komunalne djelatnosti, Vasilije Seferović ističe i da će u narednim danima biti izvedeni radovi na iscrtavanju autobuskog stajališta, naspram kapije dvorišta škole u Sutorini, pa đaci neće morati da prelaze ulicu, a radi bolje bezbjednosti biće postavljena i dva usporivača saobraćaja (“ležeća policajca”).