RadoviNSL300524Druga faza potpune rekonstrukcije šetališta Obale Nikole Kovačevića u Igalu ušla je u završnicu.

Radovi na dionici od Omladinskog parka do hotela Palmon bay biće okončani tokom naredne sedmice, a na pomenutoj trasi biće posađeno i 12 palmi.
Projekat rekonstrukcije obuhvatio je postavljanje kompletno nove komunalne infrastrukture – vodovodna, kanalizaciona, atmosferska i hidrantska mreža, položeni su novi telekomunikacioni kablovi, urađeni armirno-betonski radovi i popločavanje u najvećem dijelu dionice.
U naredna tri dana biće završeno postavljanje kanalizacione pumpe kod Inexa, a potom i popločavanje preostalog manjeg šetališnog dijela.
Završena je sanacija platoa ispred Pošte, slijedi i popločavanje ovog dijela, a očekuje se i skori početak uređenja fasade ovog objekta što će biti realizovano u saradnji lokalne samouprave i Pošte Crne Gore. U saradnji sa Morskim dobrom, Opština će završiti i uređenje terasa u priobalnom dijelu šetališne staze.
Novi izgled, kao što je ranije dogovoreno, dobiće i Omladinski park, ali svjesni činjenice da je u Herceg Novom već prisutan veliki broj turista, posao će biti ostavljen za septembar jer bi radovi tokom juna ometali tok turističke sezone. Za opremanje parka, opredijeljeno je oko 26,5 hiljada eura sa PDV-om i odabran dobavljač.
Vodeći računa da konstantno bogati biljni fond i obnavlja vrste po kojima je Herceg Novi prepoznat, na ovoj dionici će biti posađeno 12 stabala palmi Vashingtonia koje nisu u riziku od palminog surlaša.

U koordinaciji sa Službom za inspekcijske poslove i Komunalnom policijom, naloženo je uklanjanje nedostataka sa privatnih objekata i javnih površina kako bi njihov izgled bio usklađen sa novim i uređenim šetalištem kako i dolikuje primorskom, turističkom mjestu.
Nakon pet decenija Igalo dobija uređeno i funkcionalno šetalište, a za rekonstrukciju kompletne dionice u dužini od 1350 metara, od Titove vile do Omladinskog parka, izdvojeno je oko 3,5 miliona eura sa PDV-om.