nas06062024

Na pješačkim prelazima duž magistralnog puta u opštini Herceg-Novi počelo je postavljanje katadioptera (reflektujućih markera). Riječ je o prvoj fazi koja će obuhvatiti više pješačkih prelaza koji su ocijenjeni kao visokorizični za bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Kako je pojasnio sekretar za komunalne djelatnosti, Vasilije Seferović katadiopteri (mačije oči) juče su postavljeni na pješačkim prelazima u Bijeloj, Kumboru, na Crvenom krstu, dijelu poslije semafora na Toploj i na Šištetu, a danas će biti nastavljeno postavljanje na još šest lokacija.

„Cilj je, na prvom mjestu, povećanje bezbjednosti pješaka, kao i svih učesnika u saobraćaju, ali i poboljšanje protočnosti saobraćaja duž magistrale. Prva faza postavljanja katadioptera podrzumijeva i postavljanje solarnih znakova uz pješačke prelaze koji će vozačima dodatno skrenuti pažnju na blizinu pješaka, a prelaz učiniti bolje označenim i još vidljivijim“, kazao je sekretar Seferović.

Projekat postavljanja katadioptera odvija se u skladu sa Projektom saobraćajne regulacije koji je Opština Herceg-Novi dobila u januaru.