nas07062024

Do kraja naredne sedmice biće u potpunosti sanirano stepenište u ulici Luke Matkovića na Savini. Riječ je frekventnoj pješačkoj komunikaciji koja povezuje Stari grad sa šetalištem, a koje će sanacijom i postavljanjem nove javne rasvjete dobiti izgled kakav je primjeren gradskom jezgru.

Stepenište je iznivelisano, popločano novim kamenom, postavljena je ograda i rukohvati u dužini od 70 metara, pojasnio je u ime Agencije za izgradnju i razvoj, Nikola Samardžić. Kako je kazao, presložen je stari kamen u donjem dijelu stepeništa, zid je rekonstruisan, a dodatno je urađen još jedan nivo.

„Stepenište je veoma dobro urađeno, što je već sa šetalšta uočljivo. Donji dio gdje je stari kamen je završen još u februaru. Preostalo je postavljanje rešetki za odvod atmosferskih voda, kao i nove javne rasvjete, a sve to biće završeno do kraja naredne sedmice.“, kazao je Samardžić.

Opština Herceg-Novi je za ovaj projekat izdvojila oko 78 000 eura sa PDV-om.

Stepenice su jedan od simbola Herceg Novog zbog čega je od izuzetne važnosti da upravo stepeništa budu uređena i funkcionalna. U tom cilju, lokalna samouprava intezivno radi na njihovoj revitalizaciji kroz projekte koji su već donijeli novi izgled brojnim novskim skalinima.

Takvo je i stepenište Mihaila Mustura, od centra grada ka Škveru, koje su radnici Komunalno stambenog očistili i postavili novu javnu rasvjetu.