nas26072024bbAgencija za izgradnju i razvoj Herceg-Novog završila je u prethodnom periodu obnovu fasada četiri stambene zgrade: u ulici Braće Pedišić br. 29, Pete crnogorske brigade br. 5, Mića Vavića br. 3 i Prve bokeške brigade br. 3. Do kraja godine još sedam stambenih objekata dobiće novi izgled.

Projekat obnove fasada predstavlja značajan korak ka unaprijeđenju vizuelnog identiteta grada i može se ocijeniti kao vrlo uspješan – Opština dotira 50 odsto potrebnih sredstava, dok preostalu polovinu plaćaju stanari.

“Radi se o jako dobroj praksi koja će biti nastavljena i u budućem periodu. Apelujem na sve građane koji žive u zgradama, a nisu zadovoljni svojim fasadama, da se organizuju i preko skupštine stanara prikupe sredstva. Opština je tu da dotira 50 odsto, tako da svi zajedno uredimo fasade i uljepšamo grad”, poručio je Nikola Samardžić iz Agencije za izgradnju i razvoj grada i napomenuo da će do kraja godine još sedam stambenih zgrada dobiti nove fasade.

Podsjećamo, ove godine je za osam stambenih zgrada odobreno učešće u projektu obnove fasada koji sprovodi  Agencija za izgradnju i razvoj HN.