MehanizacijaNSL13824Preduzeće ”Vodovod i kanalizacija” odnedavno na spisku specijalnih radnih mašina ima još jednu.

Poslije sprovedene procedure javnih nabavki u radionicu u Zelenici je stigao Mini bager CATERPILLAR 301.8. Radi se o mini hidrauličnom rovokopaču na gusjenicama sa zatvorenom klimatizovanom kabinom, težine 2000kg, snage 16kW.
Ovom pojačanju su se obradovali svi radnici operative ViK-a jer će im uveliko biti olakšani svakodnevni poslovi na otklanjanju kvarova na mreži uzevši u obzir da se u prosjeku najviše vremena prilikom otklanjanja kvara na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži potroši na radove na pristupu mjestu kvara tj. raskopavanju terena oko cijevi, što je izuzetno zahtjevan posao. Novi mini bager ima kašike širine 220mm i 600mm tako da je idealan za iskope prilikom intervencija na manjim profilima cijevi gdje se zahtijeva preciznost i što manja devastacija okolnog prostora prilikom iskopa. Time je ostvarena i značajna finansijska ušteda jer više nije potrebno angažovanje trećih lica za mašinske iskope.


Mehanizacija113824Društvo se trudi da svojim zaposlenima, kroz stvaranje svih neophodnih uslova za bezbjedan i normalan rad, omogući da odgovore svakom zadatku blagovremeno i efikasno.
Nakon nabavke mini bagera, Društvo će uskoro raspisati tender za javnu nabavku specijalnog vozila - cistijerne za transport vode. Cistijerna će biti kupljena od namjenskih sredstava u iznosu od 56 000€ koja su Društvu dodijeljena na konkursu „EKO fonda“, u okviru projekta finansiranja opštinskih komunalnih preduzeća za nabavku komunalne opreme i uređaja za upravljanje otpadom.