UlicaNSL18924Završeno je asfaltiranje četiri ulice u Zelenici – Gornje selo, Plandište, Crkvena i Prljaga, a narednih dana novi izgled će dobiti još četiri ulice u ovoj Mjesnoj zajednici.

Posao je vrijedan preko 160 000 eura, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Opštine Herceg Novi.
Radove je danas obišao sekretar za komunalne djelatnosti, Vasilije Seferović i istakao da će ukupno biti asfaltirano 2,2 kilometra ulica u Zelenici.
„Poslije ulica Gornje selo, Plandište i Prljaga, danas je završeno i asfaltiranje Crkvene ulice. Ova ulica je duga oko 1,1 kilometar, dok je ukupna površina ulica koje će dobiti novi izgled 2,2 kilometra, a radovi su vrijedni oko 163 000 eura. Predstoji još asfaltiranje ulice Velikih vinograda, zatim Đačke, Mimoze, kao i dio ulice od 220 metara u Sasovićima. Time će sve ulice predviđene planom i programom uređenja terena u Zelenici biti završene. Mještani su zadovoljni, a po njihovim riječima, Crkvena ulica je izgrađena 1984. godine i tek poslije četrdesetak godina dobija novi izgled“, kazao je Seferović. 

Izvođač je Asfalt-beton gradnja, kompanija koja je izabrana na tenderu kojim je predviđeno asfaltiranje većeg broja ulica na teritoriji opštine Herceg Novi, u vrijednosti od oko 1,2 miliona eura.
„Tender obuhvata i asfaltiranje Pete crnogorske, Sava Ilića, krak ulice kod benzinske pumpe u Igalu, Mlinarsku ulicu u Bijeloj, dio ulice u Kamenarima... Očekujemo rebalans budžeta i nadam se da ćemo još jedan tender raspisati za asfaltiranje i betoniranje ulica, nakon čega ćemo imati veliki broj ulica u novom ruhu, koje će biti pristupačne za saobraćaj i za pješake“, istakao je Seferović.