NSL300323U Dvorani “Park” sinoć je održana tradicionalna dodjela nagrada i priznanja najboljim i naperspektivnijim sportistima Herceg Novog u 2022. godini.

Prethodna 2022. godina donijela je Herceg Novom nove sportske uspjehe, medalje i priznanja, ali i nove težnje, poručio je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić u svom obraćanju.
“Lokalna samouprava će pomoći i biti podrška svakom ambicioznom pojedincu i kolektivu na putu ostvarenja sportskih ciljeva, sa željom da sve ono što radimo danas – upamte i oni najmlađi. Među njima su budući šampioni koji danas u vama, sportistima i sportistkinjama Herceg Novog, vide svoje uzore i ideale, kao što će i oni biti jednog dana generacijama koje će tek doći”, kazao je predsjednik Katić i poručio da svi zajedno utičemo na stvaranje ambijenta u kojem će sportisti jedni drugima biti najzdravija konkurencija na sportskim borilištima, a uloženi trud donijeće rezultate o kojima ćemo tek pričati sa ponosom i radošću – jer pobjede naših sportista su i pobjede Herceg Novog.

Podsjećamo, za najboljeg sportistu u Herceg Novom za 2022. godinu proglašen je Nemanja Mikulić, član Karate kluba „Bijela “, a za najboljeg trenera izabran je Slađan Mikulić, selektor kadetske reprezentacije Crne Gore i trener Karate kluba “Bijela”. Stonoteniski klub “Novi” proglašen je za najbolju sportsku organizaciju u prošloj godini, a nagrada za životno dijelo za 2022. godinu pripala je vaterpolisti Borisu Čukvasu, članu šampionske generacije Jadrana iz 1958/59 godine.
Foto: Zvezdana Kujović, Vuk Ilić