Naslovna09062023aa

Povodom uspjeha karatista kluba Šotokan, osvajača zlatne, srebrne i bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu, predsjednik Opštine Herceg-Novi Stevan Katić i sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mitar Kisjelica, danas su priredili prijem za članove kluba i trenere Dejana Boškovića i Marka Vašalića, selektora za kategoriju nada.

Dvanaestogodišnji karatisti, odlični učenici OŠ „Dašo Pavičić“, ostvarili su izuzetan uspjeh - Božo Tomašević je u borbama do 37 kg osvojio zlatnu medalju, za srebrnu se izborio Boško Matović u borbama do 52 kg, a bronzanom se okitio Stefan Miljenović u borbama do 42 kg.

Posebno je zadovoljstvo kada među sugrađanima imamo mlade šampione koji su ostvarili impozantan rezultat na reprezentativnom nivou i u Herceg-Novi donijeli medalje, kazao je predsjednik Katić čestitajući uspjeh.

„Opština će nastaviti da podržava sport u Herceg-Novom, a među njima i KK Šotokan jer prepoznajemo predan rad trenera i rukovodstva, posvećenost u radu sa djecom, a to potvrđuju i rezultati koje ostvarujete. Kao što je poznato, Herceg-Novi postaje grad sporta, aplicirali smo za prestižnu titulu Evropskog grada sporta koja će u budućnosti doprinijeti prezentaciji našeg grada ne samo kada je karate u pitanju, već i svi ostali sportovi. Zato će Opština Herceg-Novi nastaviti da podržava sport i klubove, a za ostvarene rezultate uručivati adekvatne nagrade i priznanja“, kazao je predsjednik Katić.

Na priznanjima i podršci zahvalio je trener Karate kluba Šotokan Dejan Bošković.

„Nastavićemo da radimo jače i bolje kako bismo ostvarili još značajnije rezultate. Nadam se da će uspjeh Šotokana odjeknuti i u gradu i u državi i da nas čeka period napredovanja i odličnih rezultata“ kazao je trener Bošković.

Balkansko prvenstvo je ozbiljno takmičenje, a medalje mladih šampiona potvrda potencijala koji Herceg-Novi ima, kazao je sekretar Kisjelica.

„Vjerujem da će oni nastaviti da treniraju, rade i bore se za nove medalje, a to je način da pronose slavu Herceg-Novog. U našem gradu je čak 10 odsto građanstva sportski aktivno, u klubovima radi preko 3 000 članova, zato se nadam da ćemo u narednom periodu još više promovisati hercegnovski sport i imati više klubova kao što je Šotokan koji će nas predstavljati u nacionalnim i međunarodnim arenama“, kazao je Kisjelica.

Predstavnici kluba upoznali su predstavnike lokalne uprave o uslovima u kojima treniraju, tekućim izazovima sa kojima se suočavaju i podsjetili na niz rezultata koje su njihovi članovi postigli u prethodnom periodu, kao i planovima koji slijede.