NASjaDRAN15062023

Predsjednik Opštine Herceg-Novi Stevan Katić i sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mitar Kisjelica, danas su priredili svečani prijem za trofejne igrače PVK Jadrana, predstavnike svih selekcija, članove uprave i selektora reprezentacije Vladimira Gojkovića.

Herceg Novi je grad sporta, prije svega vaterpola, a Jadran brend našeg grada i cijele Crne Gore, kazao je predsjednik Opštine Katić čestitajući “Jadranašima”.

“Drago mi je što je tradicija vaterpolo i plivačkog sporta nastavljena. Čestitam prvom timu na osvajanju duple krune, KUP-a i prvenstva Crne Gore, i želim vam da tako nastavite i dalje. Čestitam mlađim selekcijama na prestižnim titulama koje su osvojili, a one su putokaz i vodilja za sve ostale i dokaz da je pred vaterpolom u Herceg-Novom sjajna budućnost. Sve to je rezultat predanog i istrajnog rada i igrača i rukovodstva kluba, a samo rad, zalaganje i trud se isplate, kako u poslu tako i u sportu. Mladima želim da poručim da uzor nađu u starijim generacijama igrača, kako bi i vi sutra zaigrali za prvi tim, postali reprezentativci i donosili najsjajnija odličja u Herceg-Novi, kao što su to radile i vaše starije kolege”, kazao je predsjednik Katić.

Dodao je da se lokalna samouprava trudi da poboljša sportsku infrastrukturu.

“Radimo na tome da dobijete novi, olimpijski bazen u Igalu jer to PVK Jadran i Herceg Novi zaslužuju. Kada stasate i budete igrali za prvi tim, nadam se da ćete igrati u lijepom, velelepnom bazenu, kazao je Katić.

Opština Herceg-Novi i PVK Jadran su najbliži partneri i upućeni su jedni na druge kada je razvoj sporta u pitanju, kazao sekretar Kisjelica.

“Očekujem vašu pomoć i podršku i u narednom periodu kada nas očekuje kampanja za titulu evropskog grada sporta. Kroz taj program ćemo promovisati gradski sport, a vi ste nam tu nosioci, oni koji nose barjak Herceg-Novog na svim sportskim takmičenjima. Čestitam vam na uspjehu koji pokazuje da je pred Jadranom svijetla budućnost”, kazao je Kisjelica.

Na saradnji i podršci, bez koje uspješan put Jadrana ne bi bio moguć, zahvalio je predsjednik kluba Boro Lučić.

“Jadran je zakoračio u svoj drugi vijek postojanja i mogu da kažem da smo to uspješno uradili - osvojili duplu krunu, prvenstvno i Kup Crne Gore, ali ono što je još važnije je to da se pokazalo da je naša škola vaterpola i plivanja jedna od najjačih u regionu. Naša su djeca dominirala, ne samo u Crnoj Gori već i u regionu, pobjeđivali su sve svoje komšije i kolege iz Hrvatske i Srbije, a to su klubovi koji standardno igraju Ligu šampiona, učestvuju u fajnal forovima, zato možemo da se pohvalimo velikim radom i trudom koji se pokazuje kroz rezultate”, kazao je Lučić.

Najavio je da u narednu sezonu ulaze sa još većim ambicijama, naročito na međunarodnoj sceni i u Ligi šampiona.

“Srećni smo i zadovoljni što možemo da vratimo najelitnija takmičenja u Herceg-Novi. Nadam se da ćemo u narednom periodu poboljšati uspjeh i na međunarodnoj sceni, jer Jadran jeste klub koji ima tradiciju, jedan od najtrofejnijih klubova u Crnoj Gori i siguran sam da će vrijeme pred nama donijeti mnogo radosti za Jadranaše i sve građane Herceg-Novog. Znamo da će biti mnogo sportskih izazova i mi smo im naredni i spremni, a uz ovakvu podršku mislim da ćemo osvojiti još titula”, kazao je Lučić.

Predsjednik Katić i sekretar Kisjelica uručili su plakete seniroskom timu, ali i mladim selekcijama za uspjehe koje su postigli u kategorijama za 2005, 2007, 2009, 2010. i 2011. godište, na domaćim i međunarodnim takmičenjima.