00kampBuducnostiTradicionalni kamp Odbojkaškog kluba „Budućnost“ ove godine održava se u Herceg Novom, što je još jedna potvrda da postaje prepoznatljiv kao grad sporta, pogodan za pripreme različitih ekipa, od nižih uzrasta do reprezentativnog nivoa.

Na kampu radi 90 igračica sa pet trenera, a da li su zadovoljni uslovima i domaćinstvom Herceg Novog provjerio je sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mitar Kisjelica koji ih je posjetio tokom treninga.
„Drago mi je što se kamp održava u Herceg Novom i što je, nakon dužih pregovora, došlo do realizacije. Zadovoljstvo mi je da dovodimo nove klubove i što smo domaćini novim sportskim dešavanjima. Vidim da su učesnici zadovoljni i nadam se da će organizacija kampa postati tradicionalna u ovom periodu godine u našem gradu“, kazao je sekretar Kisjelica.
Uz vaterpolo, Herceg Novi postaje prepoznatljiv i po odbojci.
„To je veoma značajno posebno jer je riječ o ženskoj odbojci i učešću žena u sportu. Kada je riječ o statistici koju smo nedavno radili u Herceg Novom, žene obuhavatju 1/3 ukupnog broja aktivnih sportista djece i mladih. Želio bih da taj broj bude veći i upravo je odbojka sport kroz koji se mogu ostvariti, postići odlične rezultate i nadam se da će se odbojka u našem gradu još snažnije razvijati“, istakao je Kisjelica.
01kampBuducnostiOK „Budućnost“ tradicionalno po završetku sezone organizuje kamp za nove članove, svoje igračice i članove drugih klubava koji iskažu želju da se pripremaju na ovaj način, kazao je trener Drago Cimbaljević.
„Prethodnih godina smo radili u Kolašinu, Budvi, Bečićima, a prvi put smo u Herceg Novom i upućujem zahvalnost i pohvale za domaćinstvo i gostoprimstvo hotelu Play, Sportskom centru u Igalu, Opštini Herceg Novi. Ovo je sigurno jedan od ljepših kampova, imamo sve uslove za rad i napredak djece“, objašnjava Cimbaljević.
Uz kvalitetan rad, tokom sedmodnevnog kampa organizatori se trude da polaznicima obezbjede zanimljiv sadržaj.
„Na prvom mjestu je uvijek bezbjednost djece, a onda navikavanje na kolektivni duh i život u sportskom ambijentu jer oni treniraju dva puta dnevno, popodne stignemo i da se kupamo na plaži. Najviše smo se bavili odbojkom i svi su napredovali, kazao je trener Cimbaljević i pohvalio saradnju sa odbojkaškim klubovima iz Herceg Novog.
Kako je kazao, OK Budućnost je u muškoj i ženskoj kategoriji škole odbojke ove godine imao oko 300 polaznika, što je rezultat kvalitetnog rada sa mlađim kategorijama i nastojanja da stvore veću bazu i preuzmu primat na crnogorskoj odbojkaškoj sceni.
Kamp OK „Budućnost“ završava u četvrtak, 29. juna.