Nas10072023aa

U prisustvu predstavnika više hercegnovskih sportskih organizacija, lokalne samouprave i građana, juče je u Igalu otvoren rekonstruisani košarkaški teren. Na njemu će, kako je istakao predsjednik Mjesne zajednice Zoran Savković, zasigurno stasati nove generacije po uzoru na čuvene košarkaše i košarkašice sa ovih prostora.

Čast da svečano otvori teren pripala je proslavljenoj košarkašici, osvajačici olimpijske bronze i WNBA prstena Ani Dabović Mustur. Pogodak sa linije slobodnih bacanja izmamio je aplauze i ovacije publike, Anine sestre Milice i oca Milana, kao i svih prisutnih radnika sportskih organizacija Herceg-Novog.

Prema riječima predsjednika Opštine Herceg-Novi Stevana Katića, trebalo je puno vremena i entuzijazma svih koji su učestvovali u realizaciji projekta rekonstrukcije terena, kako bi mještani i djeca Igala imali uređeno košarkaško igralište na koje je ova mjesna zajednica godinama čekala. Vrijednost ove investicije je oko 60 hiljada eura.

On je podsjetio i da je prije nešto više od dva mjeseca završena rekonstrukcija košarkaškog terena na Savini, te naglasio da će Opština Herceg-Novi i Sekretarijat za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju sa mjesnim zajednicima nastaviti sa ulaganjima u sportsku infrastrukturu, ali i svaku drugu koja znači napredak grada.

Otvaranju rekonstruisanog terena prisustvovali su predsjednik Skupštine opštine Herceg-Novi Ivan Otović, potpredsjednik Opštine Mirko Mustur, brojni predsjednici mjesnih zajednica i direktori javnih preduzeća.