NAs21072023

Otvaranjem sportsko-ugostiteljskog objekta „Playground” uz pump track stazu u Igalu, kompletirana je početna i završna stanica biciklističkih ruta planiranih IPA projektom Ćiro 2. Objekat će poslovati u okviru Sportskog centra Igalo i hotela i restorana Play.

Projektom je planirano više odmorišta duž buduće biciklističke trase. Uz odmor i osvježenje, korisnici će na stanici u Igalu imati i druge sadržaje, pojašnjava direktor SC Igalo Radovan Ralević.

„Moći će da iznajme bicikla, da se osvježe i počaste u našem ugostiteljskom objektu. U stanici će biti omogućena prijava boravka gostiju, tu će dobiti informacije o gradu i znamenitostima koje bi trebali da obiđu, biće organizovane i druge avanturističke aktivnosti… Sve zajedno predstavlja lijepu priču koja je uvezana sa sportskom ponudom SC Igalo i hotela i restorana Play”, istakao je Ralević.

Adrenalinska pump track staza u Igalu je jedina takve vrste u Crnoj Gori i veoma je interesantna i mještanima i turistima, dodaje Ralević.

„Staza je ekstremna, predstavlja novitet u ukupnoj ponudi Herceg Novog i mislim da će biti popularna, naročito u toku ljetnje turističke sezone. Sportski centar planira uvođenje još nekih adrenalinskih sadržaja i mislim da će uz to i interesovanje rasti. Naglašavam da je korišćenje staze besplatno i ona je svima dostupna”, kazao je Ralević.

Dodaje da očekuje da se u narednom periodu ova trasa spoji sa dijelom na Debelom brijegu, što je i planirano projektom Ćiro 2.

Podsjećamo, projekat je odobren u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.