NSLPrijem04082023Karatistima „Bijele“ Vasiliju Begoviću i Nemanji Mikuliću danas su uručena opštinska priznanja i novčane nagrade za uspjeh koji su nedavno postigli na međunarodnim takmičenjima.

Svečani prijem za mlade sportiste i trenera Slađana Mikulića organizovali su potpredsjednik Opštine Herceg Novi Mirko Mustur i sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mitar Kisjelica.
U cilju promocije sporta i zdravih stilova života, vrednovanja rezultata mladih sportista i motivacije djece da se bave fizičkom aktivnošću, Sekretarijat za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju dodjeljivaće nagrade i priznanja za uspjehe postignute na međunarodnim takmičenjima.
Bronzani momci, Vasilije sa Balkanskog prvenstva za pionire i nade, a Nemanja sa Evropskog za mlađe seniore, naporno rade tokom ljeta kako bi bili spremni za takmičenja koja počinju na jesen.
„Naša je namjera da motivišemo djecu da se bave sportom i ukažemo im da je njihov uspjeh vrijedan. U prethodnom periodu smo tražili način kako da to uradimo, ustanovili smo pravila na osnovu kojih ćemo obavljati prijem i nagrađivati sportiste što će biti redovna praksa“, kazao je sekretar Kisjelica.
Zadovoljstvo novom praksom da se na ovaj način uvaže sportisti iskazao je i potpredsjednik Mustur.
„Opština je zadužena za sve segmente društva lokalne zajednice. U pružanju podrške nas je omeo period tokom pandemije, ali sada pokušavamo na pravi način odati počast sportskim uspjesima. Svjesni smo šta koja nagrada znači na određenom nivou takmičenja“, kazao je potpredsjednik Mustur.

Trener Mikulić je zahvalio i čestitao Sekretarijatu na drugačijem pristupu sportu i sportistima i obećao podršku za razvoj sporta u gradu.
„Noviteti koje ste uveli niko prije vas nije uradio, a radujemo se i planovima koje imate. Grad prepoznaje vaš trud i mislim da je sport najbolji reprezent Herceg Novog. Nedostaje još više reprezentativnih uspjeha i zato je podrška potrebna“, kazao je Mikulić.
Karatiste Bijele u narednom periodu očekuju Balkansko, Evropsko i takmičenja u Seriji A.